Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРепрезентација

Гуровић нови селектор јуниорске репрезентације Србије

Милан Гуровић, рекордер Црвене звезде по броју постигнутих поена у једној сезони и легендарни члан националног тима наше земље, изабран је за селектора јуниорске репрезентације Србије.

Прослављени репрезентативац Србије, освајач европског и светског злата у Истанбулу 2001. и Индијанаполису 2002. године је неколико сезона са успехом водио ФМП, где је бележио одличне резултате у Кошаркашкој лиги Србије и афирмисао младе играче од којих неки тренутно имају важну улогу у првом тиму Црвене звезде.

Иако су медији раније пренели информацију да је Гуровић све утаначио око преузимања екипе Вршца, до договора ипак није дошло, а легендарни ас је касније постављен за селектора селекције Србије до 18 година. Поред Гуровића познати су и селектори Србије у осталим узрастима.

За тренера мушке репрезентације до 20 година постављен је Александар Бућан, селекцију до 16 година ће предводити Милан Јосић, а Зоран Тодоровић ће бити тренер мушке Б репрезентације.

Код девојака, национални тим до 20 година преузеће Богдан Буљ, селекцију до 18 година ће водити Милош Павловић, а Милан Дабовић ће бити тренер националног тима Србије за узраст до 16 година.

Повезане вести

Leave a Comment