Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Ибањез: Грујићу сам саветовао да иде на лето, Уго долази на прозивку, за даље видећемо

Луис Ибањез је након промоције календара и краја јесењег дела шампионата дао интервју за Новости, који преносимо у целости.

„Ако се ништа не промени, одлазим“, то су биле речи Миодрага Божовића у недавном интервјуу за „Новости“ где је још једном нагласио финансијске потешкоће са којима се суочава Црвена звезда. Али, изгледа да би пре тренера клуб могао да напусти један од играча. Црвено-бели су у четвртак представили календар за наредну годину, а међу првотимцима који су се појавили није било Уга Виеире.

Разлог је оправдан, отпутовао је у Португалију на одмор, али је питање хоће ли се вратити…

Заиста не знам хоће ли се вратити у Београд, то је питање за њега. Једино што знам јесте да треба да дође на прозивку 10. јануара – рекао је на почетку разговора за „Новости“ Луис Ибањез не желећи да прича ништа више на тему финансија.

ДЕРБИ НАЈЛАКШИ МЕЧ

Често се спомиње притисак „вечитог дербија“ и све ова утакмица носи, али то правило не важи код Луиса.

То је за мене био најлакши меч у години, јер није било потребе ни за какву додатну мотивацију. Атмосфера која је владала у граду три дана пред утакмицу, сам меч, невероватни навијачи, све то је заиста феноменално – поручио је Ибањез.

Жеља му је услишена, па је следећа тема била титула која је веома близу. После јесењег дела шампионата Звезда има чак 26 бодова предности у односу на Партизан, али не треба заборавити и плеј-оф и поделу бодова која следи.

Јесте близу, али има још 15 кола да се одигра у Суперлиги, ништа није готово. Треба да одрадимо посао до краја. Тек ако у плеј-оф уђемо са двоцифреном бодовном предношћу можемо да причамо да је готово.

mg

Аргентинац тврди да тим има квалитет и за добру игру у Европи.

За почетак треба да будемо прваци државе, па онда следе квалификације за Лигу шампиона. Уверен сам да и са тренутним тимом можемо да прођемо у групну фазу елитног такмичења, али је тренер тај који одлучује да ли су му потребна појачања.

Када је споменуо тренера, питали смо га како је радити са Грофом.

Одлично, Божовић је најбољи тренер са којим сам сарађивао у каријери.

Наравно, разговор није могао да прође без човека који у претходном периоду пуни новинске ступце – Марку Грујићу и „већ виђеном“ преласку у Ливерпул.

Још је ту, зар не – смеје се Ибањез, а затим додаје:

Он је сјајан играч, има велики таленат и није чудо што га траже велики клубови, а он добро зна шта сам му саветовао.

Шта сте му рекли, ако није тајна?

Мој савет му је да потпише уговор сада и онда на лето да оде у неки инострани клуб – закључио је Луис Ибањез.

ДАЛЕКО САМ ЈА ОД РОБЕРТА КАРЛОСА

После невероватних погодака које постигао ове сезоне многи навијачи су почели да га пореде са легендарним Робертом Карлосом, али Аргентинац одбија таква поређења.

Претерују људи који ме пореде са њим. То што понекад постигнем гол левицом не значи да сам добар као он. Далеко сам ја од њега, он је играчина и сваки његов слободњак је био пола гола. Ето морам да признам да ми је једна од жеља да га упознам, до сада нисам успео у томе.

Повезане вести

1 comment

dexy122 дец 20, 2015 at 16:02

Ne znam kako se drugi osecaju ali za mene svaki slobodan udarac i jeste pola gola kada Luco sutira.

Reply

Leave a Comment