Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Радоњић и Гудурић након пласмана у Топ16

После фантастичне представе у препуној хали Пионир и победе над минхенским Бајерном која је потврдила пласман у Топ 16 фазу Евролиге, бројним представницима медија обратили су се тренер Радоњић и бек црвено-белих Марко Гудурић.

Марко Гудурић:

Велика победа за нас, за клуб, поносан сам на саиграче, на стручни стаб, урадили смо велику ствар у најбитнијој утакмици сезоне. показали карактери вратили се после 11 на крају треце. После великих проблема на поцетку сезоне и повреда, вратили смо се и успели да се пласирамо у Топ 16 и да остваримо велики успех. Сада треба да се окренемо што пре битној утакмици за нас, Будућност и борба за врх табеле у АБА лиги. Морамо да се припремимо максимално и покушамо да победимо.

Дејан Радоњић:

Честитке играчима и свима у клубу, и публици која је стварно направила све да Европа прича о овоме. Успели смо да на крају све то заокружимо победом против Бајерна. Направио се амбијент пред меч да је генерално потпуни притисак отишао на нашу страну, међутим ја сам играчима објашњавао да је то нешто што се десавало и прошле и претпрошле године, да се полуфинале не може мерити са овим притиском. Почели смо добро, квалитетно у нападу, у одбрани је било грешака . Очекивало се да ће Бајерн који је играо чврсто и агресивно одбрану у тој другој четвртини да се намеће, уђе у ритам и да побољшава резултат, то се и десило. Наставили су и у трећем делу, са стране је вероватно изгледало да нећемо моћи то да изнесемо. Међутим, то се дешавало и против Химкија и против Бајерна, не можда на овакав начин, али се врецерас осећало да Бајерн стварно има ту контролу. Последња четвртина 29:11, фантастична одбрана, добар напад, квалитетно самопоуздање, и завршница поново одлицна и на крају смо направили неко ће рећи подвиг или нешто друго, али ја бих ово анализирао нешто мало другачије. Ми тамо у сали, и клубу сви добро знамо кроз шта смо све прошли од почетка, и морам да признам да сам ове сезоне имао најтежи задатак од кад сам дошао у Црвену звезду. Било је титула, жеља, доста тога од када сам дошао, али морам признати да је ово био најтежи задатак, изјавио је Радоњић и потом додао:

Толико тога се издешавало од припремног периода, прелазног рока, тешких повреда, долазак играча, а у исто време се игра Евролига, и група која је најјача убедљиво, и деловало је да смо у једном тренутку скроз изгубљени, али на крају славимо пролазак у Топ 16 фазу. Јако сам срећан због тога, поносан сам на момке који су такође осећали ово читаво време и они који су били нешто дуже, неки краће, неки који су долазили, неки који су одлазили, неки који су ту а треба да иду. Види се да је направљен један добар амбијент, а сада већ може да се прича о систему који је направљен, они који су већ ту дају доста, а они који су дошли улазе у све то брже него што се очекује, попут Квинсија чија је адаптација требало да буде много дужа. Трећа сезона Европе са мном на клупи, све три сезоне фантастични резултати. Полуфинале Еврокупа, што је у том тренутку изгледало да није неки резултат, међутим после се видело колико је то јако такмичење. Прошле сезоне Топ 16 и ове још већи резултат с обзиром на групу.

На крају се стратег црвено-белих осврнуо на предстојеће изазове свог тима:

Знамо шта доноси АБА лига, требаће нам времена да дођемо до бољих мечева у том такмичењу после Евролиге, још 14 мечева ће бити, доста тежак распоред, борба за врх и покушаћемо да обезбедимо предност домаћег терена. Овај резулат је јако битан за нас и Црвена звезда је показала да има континуитет и да се налази у врху европске кошарке. Доноси нам пуно Евролига на терену и ван терена, велики финансијски бенефит, што је јако битно, јер није тако фино и глатко како се мисли са стране. Сутра имамо тренинг, покушаћемо да се спремимо добро. Пред овај меч смо имали пуно проблема, није само Симоновић, јуче није тренирао Маркус, Ребић је имао температуру јутрос, али издржали смо све, закључио је тренер Звезде након великог успеха.

Повезане вести

1 comment

zox Ča delija дец 19, 2015 at 09:07

Čini mi se da nam je isekao igru naglim izmenama na kraju 1. i početku 2. četvrtine.Videlo se da Gudurić zaslužuje bolji tretman.Sa Štimcem Tomson om i Lažem u petorci teško se igra napad!Cirbes je NBA centar!

Reply

Leave a Comment