Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Хапоел Кфар Саба, реванш меч шеснаестине финала Купа изазивача

Црвена звезда је у Крагујевцу остварила седму узастопну победу у шампионату Србије, и на тај начин направила лепу увертиру пред реванш меч шеснаестине финала Купа изазивача. Одбојкаши Звезде су тријумфовали у првој утакмици у Израелу, па улазе као фаворити у овај меч, и сада је потребно да потврде пласман у осмину финала на свом терену.

Наша екипа жели да одигра још боље него у првој утакмици и осигура пролаз даље, и то без калкулација, већ ће ићи на нову победу. О томе су на конференцији за штампу говорили капитен црвено-белих, Максим Буцуљевић, и тренер наше екипе, Драган Кобиљски. Преносимо њихове изјаве са сајта нашег одбојкашког клуба:

„Као што знате у Израелу смо победили 3:1, али ми најбоље знамо колико нам је било тешко и како смо дошли до тог резултата. Надамо се да ћемо играти боље него у Израелу и да ћемо ми бити ти који ће проћи даље“, изјавио је Буцуљевић, а слично размишља и Кобиљски:

„Потпуно смо свесни да је улог у овој утакмици велики за нас. Победа нам омогућава да се пласирамо у следеће коло и да се сусретнемо са бољим европским екипама. Сигурни смо да тај тријумф неће доћи сам од себе, већ да ми морамо да кренемо по њега и да се добро потрудимо да победимо. Не идемо на то да освојимо само два сета, која би нас водила даље. Концентрација, стрпљење и гвоздена воља су са наше стране сигурни.“

Хапоел и даље нема пораз у домаћем шампионату, победио је у свих десет одиграних утакмица, уз свега два изгубљена сета. Тим је састављен углавном од домаћих играча, уз четири интернационалаца – Пољака, Украјинца, Колумбијца и Аргентинца. У првом мечу против црвено-белих, истакао се Пољак Деваш, који је био убедљиво најефикаснији у свом тиму са 34 поена, пратио га је Израелац Бен Гал са 16 поена. На конференцији за штампу управо је Деваш говорио о шансама своје екипе:

„Лепо је бити овде и две године за редом играти Челенџ куп против одличног српског тима, који има лепу историју и много добрих играча. Срећни смо што играмо овде и што играмо против Звезде. Надамо се доброј утакмици и да ћемо направити бољи резултат него код куће.“

Јасно је да гости нису дошли у Београд са белом заставом, што је истакао и њихов тренер, Галили:

„Срећни смо што смо овде и што играмо против веома доброг тима, каква је Црвена звезда. Волели бисмо да одиграмо добро и да будемо бољи, него у првом мечу како бисмо учествовали у наставку такмичења.“

Према пропозицијама такмичења, за победу од 3:0 и 3:1 се добија три бода, док победа од 3:2 вреди два бода, с тим што поражени добија један бод. У случају да тимови после две утакмице буду изједначени, игра се „златни сет“ који одлучује која екипа пролази у наредну рунду. Уколико буде боља од Израелаца, Црвена звезда ће још једном презимити у Европи, а у осмини финала ће играти против победника меча шеснаестине финала Амштетен (Аустрија) – Араго Сет (Француска). У првој утакмици, у Аустрији, Французи су победили са 3:0.

Надамо се да ће одбојкаши коначно добити подршку какву заслужују, па позивамо све навијаче да у уторак дођу у халу, и помогну црвено-белима да се пласирају у наредну рунду овог такмичења. После њихове утакмице наступају и одбојкашице (у 20h), које дочекују швајцарски Волеј у оквиру осмине финала Купа ЦЕВ, па је то још један разлог више да у уторак будете на Бањици.

Идемо до нове победе!

Шеснаестина финала Купа изазивача, реванш утакмица:

Црвена звезда – Хапоел Кфар Саба,

УСЦ „Вождовац“, уторак, 15. 12. 2015. године, 17h

Повезане вести

Leave a Comment