Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда после продужетка и нове драме победила Мегу!

Кошаркаши Црвене звезде су после нове драме и продужетка савладали Мега Лекс у Сремској Митровици 79-78 (17-16, 14-19, 16-23, 22-11; 9-8). Најефикаснији је био Маик Цирбес са дабл-дабл учинком – 20 поена и 13 скокова.

Црвена звезда и Мега Лекс не могу да одиграју утакмицу без драматичних и неизвесних завршница. Мега је имала током већег дела утакмице и двоцифрену предност, 50 секунди пре краја и четири поена предности, али је поново испустила прилику да слави против освајача трипле круне.

Звезда одлично на самом почетку, брза серија, сјајна дефанзива. Онда пад у игри, што је лоша Мега са почетка меча искористила, шутерски се вратила у игру преко Николића и Кабе и дошла у предност почетком друге четвртине коју је држала до самог краја меча. Бринула је повреда зглоба Симоновића у првој четвртини, а повредио се и Марко Гудурић.

У трећој четвртини Мега је повећавала предност. Каба је био незаустављив по црвено-беле, уз подршку ефикасног Николића и његових тројки, Мега је дошла до +11. Црвено-бели су дали гас у последњој четвртини, заиграли одбрану као на старту меча, стигли минус и поред вођства Меге од 4 поена на 50 секунди до краја и невероватно великог броја изгубљених лопти и имали напад за победу, али се отишло у продужетак. Мега је ушла у проблем са фауловима, Луваву је већи део утакмице играо са 4 личне грешке, Каба је зарадио 4 личне, Јарамаз, Николић и Симеуновић по 3.

_BTS0730

У продужетку, Ребић и Луваву погодили за три, Звезда прва стигла до предности, а Лазић је имао прилику да одлепи свој тим, али није на време избеацио лопту на крају напада. Јанковић је погодио уз фаул, али није искористио додатно бацање, Звезда је имала последњи напад, на две секунде до краја Луваву је направио пету личну грешку над Јовићем. Звездин плејмејкер је био половичан са пенала, а Ивановић са пола терена није успео да понови Арену, када је Црна Гора савладала Србију његовом тројком.

25 изгубљених лопти су имали изабраници Дејана Радоњића, Мега је имала 16. У појединим тренуцима Звезда је имала проблем да изнесе лопту, губила напад на почетку и омогућавала Меги лаке поене. Предност у скоку су донели Цирбес и Милер поред расположеног Алфа Кабе.

Црвено-бели већ у петак играју одлучујући меч за Топ16 Евролиге против Бајерна у Пиониру у 19 часова, у последњем колу групне фазе. Утакмицу је посматрао и Светислав Пешић, у друштву Александра Трифуновића. А у понедељак следи нови дерби и пут у Подгорице на меч против лидера АБА лиге, Будућности. Црвена звезда се налази на другом месту са скором 11-3 испред Цедевите са истим скором, а иза Будућности (12-2).

14.коло, АБА лига

МЕГА ЛЕКС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 78-79 (16-17, 19-14, 23-16, 11-22; 9-10)

Сремска Митровица. Хала Пинки.

Гледалаца: 2.500

Судије: Белошевић, Болтаузер, Глишић

МЕГА ЛЕКС: Аранитовић 1, Ђоковић, Јарамаз 9, Вељковић, Мусић, Ивановић 11, Павловић, Луваву 7, Каба 15, Симеуновић 4, Николић 19, Јанковић 12. Тренер: Дејан Милојевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс 3п 3ас 2укл 7изл, Ребић 8п 5ск 4ас (2/3 за три), Томпсон, Дангубић, Лазић 10п 2ск 2ас (2/3 за три), Тејић 5п 2ас, Симоновић 6 (2/4 за три), Гудурић 2п 4ас 2укл, Јовић 15п 5ск 5ас 3укл 5изл (4/7 за два, 1/4 за три), Милер 6п 10ск 3блк (0/7 за три), Цирбес 20п 13ск – индекс 26, Штимац 4п 4ск. Тренер: Дејан Радоњић.

_BTS0674

ТОК МЕЧА: 

1/4 (16-17)

Црвена звезда је меч почела у петорци Јовић, Лазић, Симоновић, Милер и Цирбес, и то веома добро. Серијом 7-0, поенима Цирбеса и Симоновића су црвено-бели отворили меч, Мега је на истеку трећег минуту тек постигла прве поене преко Лувавуа, који је закуцао у транзицији. Екипа Дејана Радоњића сјајна у дефанзиви, у скоку је као и обично доминирао Милер, а Симоновић новом тројком довео Звезду на 2-11 и приморао Милојевића да тражи тајм-аут. Неколико рампи на обе стране, наравно и ту је предњачио Квинси Милер, а забрињавајућуи моменат је био када се Марко Симоновић пожалио на бол у зглобу након незгодног доскока на ногу Лувавуа.

Мега се вратила у игру везаним тројкама Ивановића и Николића, Звезди предност вратили Цирбес и Милер, а Каба одржао Мегу у игри, након шест изгубљених лопти Црвене звезде. Доста грешака на обе стране у контри, доста изгубљених лопти, Звезда на крају прве четвртине води 16-17.

Цирбес и Симоновић 6.

2/4 (19-14)

Јовић, Томпсон, Гудурић, Милер и Штимац на паркету. Асистенција Ивановића, поени Кабе и Мега води први пут на мечу, након предности Звезде 13-2. Лепи потези на обе стране, Мега се пробудила, Каба разиграо за мини предност домаћина. Доста агресивнија Мега у наставку, тај начин игре је уродио плодом. Лепа ствар је што смо на паркету видели велики број јуниорских репрезентативаца Србије, шампиона Европе. Нови проблем је што се Марко Гудурић након фаула над Лувавуом пожалио на повреду прста.

Кош за кош у другом делу четвртине. Цирбес и Каба су на прагу дабл-дабл учинка већ у првом полувремену. Након тројке Николића и прикуцавања Кабе, Мега долази до предности на полувремену, 35-31.

Цирбес 10п 7ск, Симоновић 6п.

3/4 (23-16)

Јовић, Лазић, Гудурић, Милер и Цирбес на паркету. Гудурић се вратио у игру са бандажираним палцем, а поенима Цирбеса и Јарамаза почиње друго полувреме. Звезда је наставила са изгубљеним лоптама и великим проблемом у организацији и преношењу лопте, Мега је то успела да искористи и казни лаким поенима Јанковића и Ивановића, дође до +8, па је Дејан Радоњић приморан да позове тајм-аут после два минута игре.

Звезда се након тајм-аута враћа у игру захваљујући одличном Гудурићу у дефанзиви и тројком Лазића. Мега је константо водила током целе четвртине, а тројкама јарамаза и Николића, серијом 11-2 стижу до највеће предности на мечу +11, 54-43. Звезда се никако није проналазила у нападу, честе грешке Маркуса Вилијамса. Вилијамс се пробудио при крају четвртине, забележио две фантастичне асистенције, али је Алфа Каба био нерешива енигма, Мега улази у последњу четвртину са +11.

Цирбес 14п 8ск, Симоновић и Лазић 6п.

4/4 

Ребић, Јовић, Лазић, Милер и Штимац на паркету у последњој четвртини. Звезда стиже до брзих 5-0, тројком Јовића и поенима Штимца из одбојке у контри. Дуго је Мега водила са 6 поена, уследио је период са обостраним грешкама, Јовић је вратио Звезду у игру са пет везаних поена, Милер довео у вођство први пут у другом полувремену, па смо поново ушли у неизвесну завршницу. Јанковић и Николић су погодили, Мега је на 51 секунду до краја утакмице била на +4, 69-65. Већ у наредном напау, Звезда погађа преко Цирбеса, а затим и након добре одбране Јовић је сам у контри и закуцава за ново изједначење, 69-69. Мега није искористила свој последњи напад, Ивановић је направио кораке на 3 секунде до краја, а Дејан Радоњић тражио тајм-аут како би имао последњи напад и лопту споља. Јовић није погодио за три, продужеци у Сремској Митровици.

Цирбес 18п, Јовић 14п.

Продужетак: (9-10)

Ребић је тројком отворио продужетак, узвратио је Луваву. Уследио је период кош за кош, а Лазић није успео на време да избаци лопту и постигне тројку код резултата 78-76 за црвено-беле. Јанковић је изједначио на 78-78 и имао прилику да после фаула погоди и бацање, али није. На 2 секунде до краја Луваву је направио пети фаул над Јовићем, који је искористио једно бацање, Ивановић није пгодио са пола терена и Звезда је славила после нове драме против Меге.

Цирбес 20п 13ск, Јовић 15п 5ск 5ас.

 

 

Повезане вести

4 comments

pera дец 15, 2015 at 06:22

Završi se i ovo. Sada da se lepo odmorimo pa da u Pioniru zaigramo kako treba. Ovo se moralo odraditi i dobiti. Dakle braćo petak, Pionir mi i Kari na drugoj strani. Samo onaj ko više hoće i više da, prolazi. Ako smo mogli da dobijemo Real tamo onda ove sigurno možemo ovde dobiti. Nadam se da je Simke u stanju da se oporavi a onda mi stupamo na scenu da sameljemo protivnika. Ja verujem ovoj ekipi. Ajmo Zvezda.

Reply
velibor scekic дец 15, 2015 at 00:01

samo da nije sa simonom nešto ozbiljno, a bojim se da jeste… u petak 2 tablete za smirenje pa da se gleda utakmica 🙂 vole te delije iz Herceg Novog

Reply
filip stanojević дец 14, 2015 at 22:44

Šta drugo reći bruka i sramota ako budu ovako i protiv bajern igrali onda nema šanse da uđu u evroligu

Reply
josif дец 15, 2015 at 09:58

Ovako protiv Bajerna sigurno nece igrati ali ce biti cupavo.Kod Milera se vidi pad forme sto je logicno jer nije sa klubom odradio pripreme(mozda i zbog cure koja se slika po americi sa svima)ali se ipak nadam dacve stisnuti redove i uspeti da dobijemo vaznu utakmicu koja ce doneti puno,kako na planu samopouzdanja kod igraca za dalji tok sezone,tako i sa finansiskog aspekta klubu.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment