Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле против Краљева траже нове бодове

Кошаркашице Црвене звезде у среду дочекују екипу Краљева у оквиру 11. кола Женске кошаркашке лиге Србије. Меч у дворани Баскет сити почиње у 19 часова и 30 минута.

Још једну у низу тешких утакмица против екипа из горње половине табеле црвено-беле ће одиграти само неколико дана после тријумфа на неугодном гостовању у Крагујевцу, где су савладале Раднички резултатом 80:61.

Када је екипа Драгана Вуковића ухватила залет у Крагујевцу, домаћину није било спаса. Најтрофејнији српски клуб је од 16. минута кренуо да меље Крагујевчанке и на крају стигне до убедљиве победе. Снежана Чолић је пружила најбољу партију од доласка у редове црвено-белих. Први пут је забележила двоцифрен учинак од 14 поена и била најефикаснија у екипи уз одличне проценте шута. Исто се може рећи и за Јелену Ћирић, која је убацила шест поена и то без промашаја. Њена висина мора доћи до изражаја кад-тад, јер је са 195 центиметара највиша у екипи и може бити моћно Звездино оружје у рекету. Милица Бојовић је такође пружила велики допринос победи са 10 поена, тако да Звездини центри полако долазе до изражаја. Радује и повратак капитена Александре Катанић, после слабе партије против Кораћа. Са 13 поена била је друга по ефикасности у тиму, али је осцилације прате још од лета и наступа у млађим репрезентативним селекцијама, о чему најбоље сведоче суве бројке, где је разбила вицешампиона Војводину у Новом Саду са 28 поена, а затим против актуелног првака Кораћа убацила само два поена. Када би константно била на нивоу из прошле сезоне и екипа би лакше излазила на крај са ривалима, али тада је Звезда ипак имала мали број играчица на које може да се ослони, за разлику од ове сезоне.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12208791_1031611236899772_3921320304458236618_n

Катарина Зец је и даље најбољи стрелац екипе са 12,4 поена у просеку, а прате је Снежана Богићевић са 11,5, затим следе Александра Катанић (10,3) и Мина Ђорђевић (9,9). Од Невене Наумчев и Иване Катанић се може очекивати да заблистају и у сениорској конкуренцији, након одличних партија у кадетском саставу црвено-белих, док Наташа Ковачевић такође вреба прилику да заспе противнички кош поенима након повратка на терен. Она самим присуством улива велику енергију екипи, а нема сумње да ће бити све боља како сезона буде одмицала.

Краљево у својим редовима има одличну Кристину Арсенић, некадашњу велику наду Црвене звезде, која се врло рано отиснула у иностранство, а сада наступа за Краљево са великим успехом након повратка из Словеније. Са просеком од 16,2 поена и 9,6 скокова налази се међу најбољим кошаркашицама у лиги. Ту је и Маријана Пауновић са учинком од 12,8 поена, седам скокова и 2,4 блокаде по мечу, тако да ће Звездина центарска линија нити на великим искушењима. Али не прети само под кошем опасност, јер је ту и поуздани бек Марина Ристић (13,1 поен, 5,1 асистенција), па Татјана Живановић (9,6 поена, 8,3 скокова), Јована Чковрић, Јелена Јозић и Ађоби Тосу-Афанвубо из Обале Слоноваче, по чему је Краљево једна од ретких екипа која себи може приуштити кошаркашицу из иностранства у екипи. Ађоби је до сада на девет утакмица бележила 2,7 поена и 5,3 скока.

Звезда има седам победа уз три пораза и тренутно дели друго место на табели са Врбасом и Спартаком, док је Краљево на петој позицији са скором 6-4. Краљевчанке су ове сезоне побеђивале Војводину и Вршац, тако да црвено-беле морају максимално да се припреме за ову одличну екипу, која је по статистичким параметрима у многим категоријама слична Звезди, осим што београдски тим одскаче по просеку украдених лопти. Након овог меча екипа Драгана Вуковића до краја календарске године дочекује Бор, а затим гостује у Врбасу.

                          Црвена звезда – Краљево

               11. коло Женске кошаркашке лиге Србије

                         Среда, 16. децембар 2015.

             Дворана Баскет сити – Београд, 19:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment