Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Грофова машина петардом ушла у историју клуба, три гола Вијеире!

Црвена звезда је забележила 19. победу у овој сезони, а 18. у низу, чиме је првим пратиоцима „побегла“ на чак 22 бода и тако се опростила од свог стадиона за ову календарску годину.

Екипа Грофа Божовића на овај начин улази у историју клуба, као прва генерација која је забележила 18 везаних победа у једној сезони, чиме је надмашен резултат екипе Славољуба Муслина из 2000. године.

Три гола постигао је Вијеира, а по један Срнић и Катаи, који је забележио и асистенцију. Две асистенције забележио је и Плавшић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИК 5:0 (2:0)

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 24 500
Судијa: Дејан Сантрач
Стрелци: Вијера (3), Катаи, Срнић

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Јовановић, Луковић, Ибањез (Ристић), Доналд, Грујић, Срнић, Плавшић, Катаи (Јовић), Вијеира (Сикимић)

Радник: Грујичић, Ђорђевић, Крстић, Гојковић, Миловановић, Ћулум, Марковић, Путинчанин, Арсић, Ф. Стојановић, Јовановић.

Звезда је била бољи ривал од првог тренутка утакмице, а гости практично нису ни припретили нашем тиму. Вијеира је погађао за вођство на полувремену, наставили су црвено-бели и у другом полувремену да нападају, уз сјајан пресинг током читавог меча, па убедљива победа није изостала.

Сјајну атмосферу приредили су навијачи Звезде, којих је вечерас на стадиону било 24 500. Прославили су јесењу титулу, опростили се од свог стадиона на готово три месеца, а имали су и шта да виде.

Наредни, и последњи меч у овој полусезони, Звезда игра у Ивањици, против Јавора, у среду.

Врх табеле:

ЗВЕЗДА 59
Борац 37
Чукарички 36
Војводина 34
Партизан, Раднички 32…

marakana

ТОК УТАКМИЦЕ:

До краја, наши момци су спустили гас и привели меч крају, за улазак у историју клуба!

88′ ГООООООООООООООООООООООООООООЛ! Пети гол за Звезду постигао је Срнић, након сјајне асистенције Плавшића, друге на утакмици!

81′ ГОООООООООООООООООООООООЛ! Први пут ове сезоне Уго постиже и три поготка на једној утакмици. Након сјајне асистенције Катаија, Португалац је рутински завршио акцију и погодио мрежу гостију, за 4:0!

73′ Пробао је Катаи главом, али поново непрецизно. Два минута касније је шутирао Срнић, али је Грујичић интервенисао.

67′ Сјајан пас Доналда за Вијеиру, који је предриблао голмана гостију, али је погодио стативу. Грујић је у наставку акције шутирао са шеснаест метара, али поред гола. Штета!

66′ Петковић је покушао главом, на асистенцију Уга, али поред гола.

64′ Први покушај гостију на утакмици, али је Стојановић шутирао преко гола.

59′ ГОООООООООООООООООООООООООООЛ! Ипак, четири минута касније, Катаи погађа мрежу гостију! Након одличне контре, Плавшић је одложио лопту на леву страну, Катаи је сјајно исконтролисао и послао у мрежу, изједначивши се са Вијеиром на листи стрелаца, са 12 голова.

55′ Катаи мајсторски покушава, али Грујичић брани. Ибањез након тога покушава директно из корнера, али још једном голман Радника интервенише.

На полувремену, Звезда има предност против Радника, и головима Вијеире води резултатом 2:0. Гости су се углавном бранили и готово да нису озбиљније припретили нашем тиму.

Није било већих узбуђења до краја првог дела игре, па је наш тим отишао на одмор са предношћу од 2:0.

35′ ГООООООООООООООООООООООООЛ! Још један погодак Вијеире, након грешке гостујућих играча. Одлично је Португалац испратио целу акцију и на одличан начин реализовао ситуацију у којој се нашао!

32′ Још један покушај Ибањеза из даљине, али од свега само корнер.

27′ ГООООООООООООООООЛ! Уго Вијеира након акције Грујића и Доналда постиже 11. погодак у сезони.

22′ Покушао је Плавшић са ивице шеснаестерца, али није било опасности по госте. Након корнера је потом пробао Катаи, али је голман Радника интервенисао.

21′ У доброј ситуацији се нашао Катаи, али се није снашао, па је остало 0:0.

15′ Одлично је шутирао Ибањез из слободног ударца, са сличне позиције као на Бановом Брду, али је лопта отишла преко гола.

9′ Сјајна соло-акција Катаија, али и шут право у Грујичића, са неких 20-ак метара.

Црвена звезда дочекује Радник у последњем мечу који ће одиграти на свом стадиону у овој календарској години. Наш тим би евентуалном победом оборио рекорд екипе Славољуба Муслина с почетка овог века, од 17 тријумфа.

Звезда, такође, има прилику да дође до предности од 22 бода у односу на прве пратиоце, екипу чачанског Борца.

У првој утакмици, у Сурдулици, наш тим је славио резултатом 2:0.

Повезане вести

3 comments

Goranko дец 13, 2015 at 09:49

Čestitam na pobedi i golovima!

Reply
DeckyStrasni дец 12, 2015 at 20:26

Svaka cast momci. Ko nije mogao da gleda ima ovde sve golove sa utakmice. Zapamtite ovaj kanal, uglavnom brzo posle utakmice izlaze svi golovi u jednom videu.

Reply
DeckyStrasni дец 12, 2015 at 20:27 Reply

Leave a Comment