Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкаши у Крагујевцу

Црвена звезда се победом против Новог Пазара у заосталој утакмици четвртог кола шампионата Србије изједначила са Војводином према броју победа и броју бодова, а због бољег сет-количника је преузела прву позицију на табели. Како тренутно ствари стоје, београдски и новосадски црвено-бели ће водити велику борбу за прву позицију пред плеј-оф, а ритам од по две утакмице недељно се наставља, и трајаће практично до краја ове године. За сада се наша екипа одлично носи са згуснутим распоредом, који је се наставља утакмицом у Крагујевцу, свега два дана од поменутог меча против Новог Пазара, а противник је екипа Радничког.

Одбојкашки клуб Раднички из Крагујевца је основан 1945. године, а учествовали су у свим лигама старе Југославије. Након распада државе, клуб се неко време такмичио у нижим ранговима такмичења, а у сезони 2003/04 су обезбедили учешће у најјачем рангу домаћег такмичења, и од тада играју у друштву најбољих. Убрзо су постали један од најбољих клубова у Србији, па се могу похвалити са две титуле првака државе (2008/09 и 2009/10) и једним националним купом (2007/08). Два пута су учествовали у Лиги шампиона, а успевали су да стигну и до четвртфинала Купа изазивача, као и четвртфинала Купа ЦЕВ. Због слабе финансијске ситуације, прошле сезоне нису имали тим који се борио за трофеје, већ су се грчевито борили за опстанак у друштву најбољих. Успели су у томе, а ове сезоне су боље стартовали, па се тренутно налазе на шестој позицији са скором од четири победе и три пораза, и једанаест освојених бодова.

Наша екипа жели у Крагујевцу да настави серију победа, и трку са Новосађанима, који су победили Рибницу у првој утакмици осмог кола, и усамљени на врху чекају одговор Звезде. Играч који вероватно најбоље познаје Раднички је Александар Благојевић, који је управо из овог клуба дошао у црвено-беле, а већ неколико утакмица је најефикаснији играч у нашем тиму. Своја очекивања изнео је за званични сајт нашег одбојкашког клуба:

„Изузетно смо задовољни победом против Новог Пазара. Првенствено због тога што се утакмица завршила у три сета и због тога што нисмо потрошили много снаге. Верујем да и против Радничког можемо да завршимо утакмицу са максималним тријумфом и даћемо све од себе да тако и буде. Раднички се у односу на прошлу годину појачао и довео је нека звучнија имена, тако да сигурно неће бити лако. Поготово због тога што играмо на њиховом терену, у „Језеру“. Без обзира на све то сматрам да смо фаворити у том дуелу и да од нас зависи какав ће бити исход на крају меча“, истакавши да се радо сећа ове хале:

„И прошле године када смо играли у Крагујевцу било ми је изузетно драго да поново изађем на паркет у „Језеру“. Волим ту халу и вежу ме веома лепе успомене за њу. Увек сам максимално мотивисан када играмо против Радничког и надам се да ћу и сутра успети да одиграм меч на високом нивоу.“

Позивамо све навијаче, пре свега из Крагујевца и околине, да дођу у петак у халу, и помогну црвено-белима да наставе са одличним партијама.

Идемо до нове победе!

VIII коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Раднички – Црвена звезда,

Дворана: „Језеро“, Крагујевац, петак, 11. 12. 2015. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment