Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић пред Фенер: „Питање је у ком саставу ћемо играти, играчи имају прехладе и вирусе“

Кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су у четвртак у јутарњим часовима за Истанбул где их у петак очекује дуел 9.кола Евролиге са Фенербахчеом.

Црвено-бели се налазе у серији врло тешких утакмица, а дуел са једним од претендената за Ф4 и највиши пласман у Евролиги, представља велики изазов за екипу Дејана Радоњића, која је у претходне две рунде победила Реал и Химки. Ипак, тренер црвено-белих упозорава да његов тим очекује противник који је показао можда и највише у првој фази такмичења, и који је лако освојио бодове у Београду, победом 74:60:

„Играмо против екипе која је у првој фази такмичења показала највише и прва изборила пласман у ТОП 16 фазу. Свесни смо да се ради о врхунском тиму, наша публика и навијачи су имали прилике да их виде у Београду, где су готово рутински стигли до победе, која је могла да буде изражена и већом разликом. Ипак, окренути смо себи, и оно што је прво, да видимо у ком саставу ћемо играти, јер сада имамо пуно проблема са прехлађеним играчима и вирусима. Ипак, у сваком случају, изаћи ћемо максимално мотивисани да одиграмо добар меч против врхунске екипе без обзира на све“ рекао је тренер Радоњић.

Претходних дана тренер црвено-белих је имао доста проблема у тренажном процесу због вируса и прехлада. Бориша Симанић је остао у Београду, док је Маик Цирбес који такође има проблема са прехладом, отпутовао са екипом у Турску, а одлука о његовом наступу, и у коликој мери, биће донета на сам дан утакмице, у зависности од његовог стања. После два месеца одсуства због повреде, са екипом је поново Немања Дангубић, који се тако вратио у тим након 4.октобра и повреде на тренингу пред пут на утакмицу АБА лиге у Задру.

Са друге стране, један од најискуснијих, Марко Симоновић очекује да екипа одигра борбено и ангажовано, али улогу фаворита препушта домачину:

Марко Симоновић: „Не можемо, и нисмо баш у ситуацији да претимо Фенербахчеу,нити то може било ко, посебно не у Истанбулу. Идемо тамо да одиграмо максимално ангажовано, да дамо максимум, и да видимо шта можемо да извучемо из те утакмице. Надам се добром мечу, подигли смо форму,посебно у односу на прву утакмицу са њима у Београду, сада смо и комплетнији, па ћемо видети како ће се одвијати ситуација на терену“ рекао је искусни играч црвено-белих.

Екипа ће до утакмице у „Фенербахче Арени“ једној од најлепших дворана у Европи, тренирати у четвртак увече, и петак преподне.

Меч у Истанбулу игра се у петак од 20.45 часова, повратак екипе у Београд, заказан је за суботу пре подне.

Повезане вести

2 comments

Mufljuz1994 дец 10, 2015 at 19:18

Odmarati Zirbesa,a ubaciti u rotaciju Mekela i Nastica. Dati velike minute Mekelu i Tompsonu ,da vidimo kako ce se snaci u igri sa Williamsom.

Reply
Delijasrpski nº1 дец 10, 2015 at 18:05

Dobro je ovo uradio ovu izjavu… ovime je dao veliku nadu turcima i onda… cirbes ce igrati i bum! gotivi su… NARAVNO DA CE CIRBES IGRATI ON NAM JE JEDINI CENTAR! MORA DA IGRA!

Reply

Leave a Comment