Moja Crvena Zvezda
ВажноИсторијаНајновијеФудбал

Времеплов: Сегундо Кастиљо решио 132. вечити дерби за тријумф од 4:1 пред празном Мараканом

Црвено-бели су на празној Маракани до ногу потукли црно-беле у 132. вечитом дербију и славили са чак 4:1. Блистао је еквадорски репрезентативац и двоструки стрелац Сегундо Кастиљо, а врло атрактиван гол из слободног ударца постигао је капитен екипе Дејан Миловановић.

Због казне Заједнице Супер лиге према клубу из Љутице Богдана, дерби је по први пут у својој историји игран без публике, а уз то ни киша ни лош терен нису били савезници фудбалера. Звезда је имала шест бодова заостатка и морала је да јури победу, због невероватно великог броја ремија у сезони 2007/08, иако није осетила горчину пораза те сезоне у шампионату. У таквој атмосфери гости су се на самом почетку боље снашли и повели већ у трећем минуту. Након корнера са леве стране, лопта је одбијена право до Ђорђа Лазића, који је резантним ударцем са 18 метара погодио леви угао и донео гостима предност у раној фази несвакидашњег дербија.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzpar-milijas

Изабраници Славише Јокановића нису ни слутили шта ће их снаћи у наставку утакмице. Увод у Звездину офанзиву био је покушај главом Кастиља у седмом минуту на центаршут Миловановића из слободног ударца, али је лопта прохујала поред леве стативе. На другој страни је Ранђеловић одбранио неугодан покушај Дијаре. Због несмотрености Малетића гости пропуштају велику шансу у контри, јер је поменути играч упослио Мореиру у офсајду, иако је испред себе имао само Звездиног чувара мреже.

А затим је уследила бомба Дејана Миловановића из слободног ударца у 19. минуту и изједначење – 1:1. Капитен је шутирао оштро, снажно и прецизно, а лопта се од пречке закуцала у мрежу. Пет минута касније Броновицки пролази по левој страни, и центрира за Рашковића, који у одличној позицији недовољно прецизно захвата лопту главом, без веће опасности по Божовића. Узвратио је Дијара, али је његов покушај завршио далеко од гола.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzpar-deksa

У 36. минуту Милијаш је центрирао са леве стране, Јестровић је у скоку био највиши, али Божовић избацује лопту преко пречке у корнер. Након корнера који је извео Короман, лопте се докопао Сегундо Кастиљо и сјајним ударцем са око 11 метара затресао мрежу за преокрет и вођство домаћих од 2:1. Лопта се поново од пречке одбила у гол Партизана. Тако је екипа Александра Јанковића на одмор отишла са психолошком и резултатском предношћу.

Почетак другог полувремена каснио је због великог невремена и олује која се спустила над Београдом, кабине и клупе за резервне играче су летеле од силине ветра. Меч је настављен, а гости су на почетку другог дела имали прилику преко Јоветића, који је послао лопту високо преко гола из добре позиције. На другој страни Короман шаље лопту поред гола након центаршута из корнера на другу стативу у 52. минуту.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzpar-klupe

Кастиљо се прославио у 56. минуту и постао јунак 132. вечитог дербија када је након убачене лопте у шеснаестерац успео да стигне до ње и снажним шутем по земљи са око 14 метара погоди доњи леви угао за вођство Звезде од 3:1.

Тотални слом гостију добио је епилог у 68. минуту, када је на центаршут Душана Басте са десне стране, Ненад Ђорђевић рвачким захватом оборио Ненада Јестровића, а судија Јованетић није имао дилему и показао је на белу тачку. Сигуран извођач најстроже казне био је Ненад Милијаш, који је послао лопту под пречку, док је Божовић отишао на супротну, леву страну – 4:1 за Црвену звезду.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzpar-basta

Након тога је Јокановићев састав остао са десеторицом на терену због преоштрог старта Немање Рнића на Душану Басти, па је арбитар показао пут у свлачионицу дефанзивцу црно-белих. До краја више није било промена, па је екипа Александра Јанковића преполовила заостатак на табели. Звезда је претходно постигла четири гола против Партизана у 110. вечитом дербију 8. априла 1998. године (4:0), а истоветних 4:1 било је 14. априла 1982. године у Хумској, када је Милош Шестић са два гола решио 70. вечити дерби.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzmain-part

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 4:1 (1:0)

Стадион: ФК Црвена звезда. Без гледалаца. Судија: Бошко Јованетић (Ужице). Црвени картон: Немања Рнић (Партизан) у 72. минуту. Стрелци: Миловановић у 19, Кастиљо у 37. и 56. и Милијаш у 69. минуту из једанаестерца за Црвену звезду, а Лазић у 3. минуту за Партизан.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Иван Ранђеловић, Душан Баста, Ђорђе Туторић, Ибрахим Гај, Гжегож Броновицки, Сегундо Кастиљо, Огњен Короман, Ненад Милијаш, Дејан Миловановић (од 83. Никола Трајковић), Миланко Рашковић (од 76. Игор Бурзановић), Ненад Јестровић (од 88. Иван Тричковски).

ПАРТИЗАН: Дарко Божовић, Иван Обрадовић (од 45. Ристо Лакић), Немања Рнић, Ненад Ђорђевић, Милан Вјештица, Еднилсон, Алмами Мореира, Дарко Малетић (од 70. Марко Јовановић), Ђорђе Лазић, Стеван Јоветић (од 70. Жарко Лазетић), Ламине Дијара.

Повезане вести

5 comments

dejo мар 2, 2017 at 10:29

Steta je sto nema Crvena Zvezda opet nekog igraca kao Kastiljo ,mozda Donald i donekle Kanga mogu da se uporedjuju sa Kastiljom al fali vise takvih igraca Crveneoj Zvezdi jer je bio dobar za defanzivne i ofanzivne zadatke a ovi sadasnji i dvojica koje sam pomenuo su bolji kada je napad u pitanju a defanzivna strana im je tanka

Reply
LA[K]I мар 1, 2017 at 16:36

Kako mi je zao sto te sezone nismo osvojili titulu… Bili smo dosta dosta jaci od njih. Kako smo ih samo pregazili u derbiju, mislim da smo mogli i vise. Kastiljo je do prosle sezone (po meni) bio najbolji stanac koji je ikada igrao u Zvezdi. E prosle seozne su kod nas dosli Donald, Vieira, Le Talek, Ibanjez… Ma da je i u toj grupi za neke mnogo veci igrac. Zao mi je sto nije ostavio dublji trag u Premier ligi.

Reply
JOKO DELIJAA мар 1, 2017 at 15:30

Kakve ovo veze ima sa derbijem koji ce se odigrati u subotu???

Reply
LA[K]I мар 1, 2017 at 20:45

Nikakve, ovo je samo podsecanje na derbi koji se desio na danasnji dan pre devet godina (01.03.2008.). Ovaj portal je i ranije vodio brigu o Zvezdinoj istoriji i siguran sam da ce voditi i u buducnosti.

Reply
Ivan мар 1, 2017 at 14:36

Kastiljo bio stena! Opasan igrač, čteta što duže nije ostao u Zvezdi!

Reply

Leave a Comment