Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Божовић: Ако не буде пара одлазим, првак са овом екипом може да буде и Столе економ

Миодраг Божовић је у разговору за Новости још једном изразио забринутост и незадовољство поводо финансијске ситуације. Интервју преносимо у целости.

– Ја сам човек од речи и нећу остати сигурно до краја сезоне ако не измиримо обавезе према играчима и овим људима који раде. Ми немамо шта да тражимо ако се ова екипа распадне, ако оду странци и не буду плаћени. Првак ће са овом екипом бити и Столе економ. Али, за нешто озбиљно више нема простора.

Али, ако све буде како треба, имате ли амбиције да останете више година?

Тешко је да тренер говори дугорочно јер не зависи само од себе. Сигурно је да ме сада занима само титула, и да уђем у Лигу шампиона. А, за касније, видећемо…

Упозоравали сте одавно на овај проблем, надате ли се да ће се решити?

За сада нам је једина нада – Грујић. Само то је објективно и реално, да момак сад потпише за неки клуб, па да иде у августу. Да ли ће се то догодити не знам и нисам неко ко би Марку рекао „иди због нас“. Мора сам да донесе одлуку и да сам види шта је најбоље за њега.

Од Дејана Станковића није везни играч Звезде досегао ниво за кратко време као Грујић?

Он има 19 година и, што се каже, још је пиле. Али, показао је неки ненормални квалитет, одлике које нису својствене тако младом играчу. Преузимао је одговорност за ову екипу, у тренуцима кад смо „висили“ нисмо сумњали да ли ће Груја кренути или неће. Има он још много простора за напредак. У овом моменту може да игра у било којој лиги на свету. И то врло квалитетно. Оно његово најбоље тек треба да се деси. Он је суво злато ове екипе.

ЖАО МИ ЈЕ ЗБОГ УВРЕДЕ

У конфликту са новинаром „Моцартспорта“ прешли сте границу у односима?
– У суштини ми је жао што се све то догодило. Жао ми је што сам увредио човека на крају, а није ми жао што сам му рекао оно што је требало. Није то мој манир, али неке ствари не могу да се издрже. Па се погреши…
о Рекорд је изједначен, имате Радник да га „позлатите“?

Много је лепа ствар што ћемо остати запамћени по томе. И ова генерација и ја као тренер. Да није било несрећне епизоде са Купом, могао бих да кажем да смо постигли невероватан успех. И овако је успех велики, али та утакмица са Борцем је помало бацила сенку.

Иза вас је шест месеци рада, колико сте задовољни напретком екипе?

Екипа која је кренула 10. јуна нема везе са овом екипом. Из меча са Каиратом тренутно је само Саво Павићевић у тиму. Ствари су се драстично промениле набоље, не бих желео да превише хвалим, како не би испало да је све добро, пошто није. Али, имамо шансу да направимо изванредан резултат, да са овом генерацијом уз куповину тројице-четворице играча уђемо и у Лигу шампиона.

sp-bozovic-grof

После сваког неуспеха (Каират, Раднички Ниш, Борац), успевали сте екипу не да вратите у живот, већ да је подигнете на виши ниво. Како вам је то успевало?

Са психолошке стране, мислим да умем да помогнем и себи и играчима. Оно што преживљавам, ја преживљавам у себи и не показујем другима. Никад не оптужујем играче да су кривци, увек имам разумевање за њих и они то осећају. Та атмосфера у свлачионици нас диже. Објективо, схватио сам колико смо успели у томе на утакмици у Нишу, јер је било незабележено како су играчи прослављали голове.

Колико може овај тим да се унапреди са појачањима?

Очекујем да будемо много бољи на пролеће. Играчи који су имали теже повреде, Петковић и Луковић, играће знатно боље после припрема, и ту немам никакве дилеме. Њима свака част јер су издржали да играју незалечени, без припрема. А сваки играч је дао допринос.

ПРОВОЦИРАЈУ МЕ КАО ЧОВЕКА

НИЈЕДАН тренер није имао овакве резултате, а да је у исто време трпео велики медијски притисак?

У питању је одређени број медија, за које се више не зна ни шта су. Велика већина има договор да ме провоцира са те људске стране, а не тренерске! Јавна сам личност и свако може да оцењује мој рад и понашање. Без обзира на то да ли се ја љутио или не, нећу да реагујем. Међутим, тај надимак Гроф изгледа им пара уши…

МАЈИЦУ СА ПУТИНОМ НОСЕ И ДРУГОВИ

НА прослави годишњеице од освајање светске титуле појавили сте се у мајици са ликом руског председника Владимира Путина?

Живео сам и радио тамо 7-8 година, Руси су ми све дали. А посебно ценим Путина, који је у последње време једна од најјачих светских личности. Надоносио сам се мајица са његовим ликом из Русије, имају их сви моји другови.

Повезане вести

3 comments

Petak trinaesti дец 10, 2015 at 12:17

Naravno da će biti para,Grof se samo sprda sa 7 silom. . .

Reply
Petak trinaesti дец 10, 2015 at 02:18

Grofe majstore vole te sve Delije !!!!
Biće para,biće leta,bićeš opet prvak Sveta!!!

Reply
Миломир дец 10, 2015 at 10:17

Ти си велики шаљивђија.
Чуј биће пара?
Где?
Не падају паре са дрвећа као опало лишће!

Reply

Leave a Comment