Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеВажноНајновије

ПОДАТАК СЕЗОНЕ: Звезда са Марком Грујићем не зна за реми и пораз!

Maрко Грујић дефинитивно је обележио фудбалску јесен у Србији. Након што се као омладински шампион света са репрезентацијом Србије вратио са Новом Зеланда, уследио је невероватан успон овог момка, који је са свега 19 година постао незаменљив део екипе Грофа Божовића и њен вероватно најбитнији члан.

gruja

Звезда ове сезоне обара све рекорде. Тренутно су црвено-бели на бројци од 17 везаних победа у домаћем шампионату, чиме је изједначен рекорд генерације коју је водио Славољуб Муслин. Нема сумње да ће бити оборен већ за викенд, када на стадион Рајко Митић стиже сурдулички Радник. А није почело сјајно…

„Дупли пораз“ од Каирата, канонада на Врачару, па два ремија у првенству, одлазак готово комплетне Управе, трзавице у клубу… Трајало је то до почетка августа, а онда је кренула Звездина серија. И траје до данашњег дана.

mg

Звезда је први тријумф у низу забележила против Вождовца, а тада је своје место у тиму заузео и Марко Грујић. Од те утакмице до данас, Звезда је поражена једино од Борца, у Купу Србије. На осталих 18 утакмица (17 у првенству и 1 у Купу), црвено-бели су забележили победе, а на свакој од њих Марко Грујић је био у стартној постави. Једини његов изостанак завршио се поразом од Чачана прошле недеље.

42

Дакле, Марко Грујић ове сезоне не зна за реми и пораз у Звездином дресу! Његов учинак додатно „појачава“ и статистика, која каже да је мрежу противника погађао 5 пута, а да је исто толико пута и асистирао у 18 овосезонских утакмица. Што се дефанзивног дела тиче, Звезде је без Марка на 6 утакмица примила 12 голова, исто колико и на три пута већем броју мечева у којима је он наступио!

12088545_893385190751412_781658813260828202_n

На крају, више од свих речи, о учинку Марка Грујића у Звездином дресу ове сезоне говори ово:

Учинак Звезде без Mарка Грујића у овој сезони:
6 1 2 3 9:12
Учинак Звезде са Марком Грујићем у тиму ове сезоне:
18 18 0 0 53:12

НАПОМЕНА: Урачуната су сва такмичења

Повезане вести

1 comment

dux дец 7, 2015 at 17:36

Masina!

Reply

Leave a Comment