Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: „Крка побеђивала и Евролигаше, али немамо права на кикс“

Кошаркаши Црвене звезде Телеком након велике победе над Химкијем у Евролиги, окрећу се наредном противнику, екипи Крке којој гостују у оквиру 13. кола АБА лиге ј.т.д, у Новом Месту, од 21 час.

Црвено-бели су у недељу у јутарњим часовима аутобусом отпутовали у Словенију, где их очекује још једна у низу тешких утакмица у серији гостовања у регионалном такмичењу.

Тренер Дејан Радоњић још на конференцији за медије након тријумфа над руских представником у ЕЛ, осврнуо се и на меч у Новом Месту, рекавши да је тим физички и ментално испражњен спектаклом у препуном „Пиониру“, а пред пут у Ново Место, детаљније је најавио дуел са наредним противником који је намучио многе ове сезоне:

„Очекује нас врло тешка утакмица, против мотивисаног противника, који је имао довољно времена да се припреми за овај меч, и који је показао да може да победи и најбоље екипе у регионалној лиги. Ми смо потрошени и физички и психички, у жестоком смо ритму, али наш циљ се зна, и знамо да морамо да одиграмо добро против врло искусне и добр екипе, како би дошли до нових бодова“ рекао је тренер Радоњић.

А наредни противник је након нешто слабијег старта сезоне, показао да има квалитет са неколико везаних победа, и тренутно се налази на средини табеле са скором од 6 победа и 6 пораза.

Првотимац Никола Ребић најављује велико ангажовање екипе у Новом Месту, иако је и потрошња тима у спектаклу са Химкијем била огромна:

„После победе над Химкијем, следи нам изузетно тешко гостовање екипи Крке, која је врло неугодна на свом паркету, у шта су се увериле многе екипе. Показали су да могу да победе и евролигашке тимове на свом терену. Ми немамо право на кикс у АБА лиги, и сваки меч одиграћемо као да је финале, максимално ангажовано, Само тако можемо да победимо у Словенији“.

Меч у дворани „Леон Штукељ“ у понедељак у 21 сат, биће и званично последњи меч прве половине лигашког дела такмичења. Већ наредног понедељка у истом термину, црвено-бели гостују у Сремској Митровици екипи Мега Лекса.

Повезане вести

Leave a Comment