Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић: „Већ сам заборавио пораз од Борца“

У недељу, 06. децембра, на Бановом брду се од 16 часова игра дерби сусрет 20. кола Суперлиге. Састају се другопласирани Чукарички, и лидер првенства, Црвена звезда.

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Миодраг Божовић, као и некадашњи фудбалер тима са Бановог брда, Славољуб Срнић, изнели су своја очекивања пред овај дуел.

– Чукарички у последње време игра изванредно, заузима високо друго место, сасвим заслужено. Неће нам бити лако, ми смо под морањем јер смо у прилици да оборимо још један рекорд и направимо 17. узастопну првенствену победу. Ми нећемо моћи да рачунамо на Александра Катаиа, док ће Марко Грујић бити спреман. Чукарички је клуб који треба да служи за пример свима у Србији како треба да се организује и ради, клуб који држи један човек, један домаћин, и који изванредно напредује последњих година. Желим им да тако наставе, и што се мене лично тиче, желим им сву срећу, од понедељка – рекао је Божовић.

Славољуб Срнић ће по први пут од доласка у Црвену звезду играти против клуба у којем је провео неколико лепих година.

– Биће то дерби утакмица, Чукарички игра добро у последње време и заслужено су на другом месту. Морамо победити да бисмо после овог пораза у Купу оправдали улогу фаворита и да бисмо се вратили на победнички низ – јасан је Срнић.

На питање новинара да ли је успео да након елиминације из Купа психолошки подигне екипу, Божовић је рекао:

– Ја сам више радио на томе да психолошки подигнем новинаре јер су они тотално пали психолошки. Играчи нису, јер знају да у фудбалу имате три исхода, победа, пораз и нерешено. Може да се деси и да се утакмица прекине, било је близу али није се то десило. Сви схватамо да нисмо Барселона и да морамо понекад и да изгубимо. Нажалост, поново морам да се осврнем и на непрофесионално и некоректно извештавање медија. Тренер који добије црвени картон нема право да присуствује конференцији за штампу. Ја не могу да дођем на конференцију након искључења, то су правила ФСС. Нисам „запалио“ као што је известио Курир, него сам био ту. Написали су, вероватно навијачи неких других клубова, да нисам ни „Г“ од Грофа. То показује да ни Курир није ни „К“ од Курира. Можете да говорите о мени као тренеру, и о тактици и о фудбалским стварима, то никада није био проблем, али упорно апострофирање надимка „Гроф“, и да се не понашам грофовски… Ја не знам ко то од вас познаје неког Грофа, па зна како треба Грофови да се понашају. Мени је Гроф само надимак, нисам ја Гроф стварно. Писало се да је ово пораз који ћу да носим са собом до краја живота и који ће ми обележити каријеру. Вас сад више не интересује 16 победа у низу, него један пораз. Нећу га носити до краја живота, већ сам га заборавио – истакао је Божовић, и објаснио зашто није желео да напусти терен одмах након искључења.

– Не желим да умањујем победу Борца, нисам имао прилике да им честитам, па то чиним овом приликом. Честитам им на заслуженој победи и могу да кажем да смо и добро прошли јер смо могли да изгубимо и већим резултатом. Срећом, то се није десило. Морао сам да реагуујем зато што смо први гол примили из офсајда, није свиран пенал над Срнићем и опроштен је други жути картон фудбалеру Борца. Све судије које долазе овде дозвољавају врло грубу игру против наших играча. Борац је направио преко 30 фаулова, а ми пет. Судија је то тако распоредио да су све жуте картоне добијали различити играчи. Нисам хтео да изађем са терена јер сам хтео да покажем да је то једини начин да протестујем – закључио је Миодраг Божовић.

Повезане вести

Leave a Comment