Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Јовић: Појео бих се жив да нисмо победили

Стефан Јовић је пружио још једну врло добру партију. У победи против Химкија нанизао је 13 поена, шест асистенција, по три украдене лопте и скока уз једну блокаду, а сјајним продорима под кош уносио је праву пометњу у противничке редове.

– Као што сте видели, замало да испаднем трагичар, али, на срећу нисам. Драго ми је да сам успео да нађем адекватно решење, да сам изашао из свих проблема и да смо на крају успели да добијемо.

Сјајном завршницом Звезда је стигла до изузетно важне победе. Јовић је упитан да се мало присети тих одлучујућих детаља.

– Могу да се сетим ове моје последње грешке, оног удвајања на центру и закуцавања Квинсија Милера. То је оно чега се сећам и опет кажем, најбитније је да смо добили утакмицу. Још ништа конкретно нисмо урадили, јер нам остали резултати не иду на руку. Морамо да добијемо Бајерн, али о том потом. Имамо Фенер, пре тога Крку, тако да до Бајерна има још времена.

Јовићева грешка у финишу могла је да искомпликује ситуацију, а на питање колико му је сада лакше после победе, Стефан је истакао:

– Нормално да ми је лакше, првенствено бих се вероватно појео жив овде у свлачионици сутрадан. Ми смо у ствари целу утакмицу играли како треба и због две грешке да изгубиш овакав меч, који је јако важан за нас, и карту за Топ 16. Сигурно нам не би било лако.

Повратак Маркуса Вилијамса донео је додатни квалитет, а и утисци његовог колеге на позицији плејмејкера су позитивни.

– Одиграо је 15-20 минута јако квалитетно и сигурно ће му требати још мало времена што се уигравања тиче, јер су принципи исти, а нове акције су ове сезоне, тако да очекујем да ће већ против Крке бити онај стари.

Рекордер Евролиге по броју асистенција на једној утакмици, после 8. кола препустио је прву позицију на листи најбољих асистената ове сезоне. Јовић тренутно има одличан просек од 7,5 по утакмици, али је изнад њега сада француски репрезентативац Томас Ертел из Ефеса са 7,9 успешних додавања по мечу. Нема сумње да ће њих двојица водити велику борбу за примат на листи, а надамо се да ће Јовић поред пласмана у Топ 16 фазу успети и да титули рекордера у асистенцијама на једној утакмици дода и ону за најбољег по просеку успешних додавања у сезони.

Повезане вести

Leave a Comment