Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Симоновић: Знали смо шта и колико можемо

Репрезентативац Србије и крило Црвене звезде, Марко Симоновић, презадовољан је тријумфом против Химкија и видно расположен је љубазно одговорио на свако питање после утакмице.

– Велика победа, велика утакмица. Честитам свима у клубу на овој победи. Стварно је велика и много значи. Честитам навијачима, били су сјајни, стварно су били феноменални, правили су притисак тачно кадa је требало, навијали су и подржали нас. Одрадили смо сјајан посао. Добити Химки, екипу која толико кошта и има такве играче стварно није нимало лако. Два пута су добили Реал и код куће и у гостима и мислим да ово пуно значи и за наставак сезоне и за тај корак ка Топ 16 фази Евролиге.

Била је то одлична утакмица у којој је руски тим, предвођен својим перјаницама, у нападу увек имао одговор, све до самог финиша, када су црвено-бели преломили меч у своју корист.

– То су све сјајни нападачи који могу да измисле поен, али успели смо да одолимо томе, одиграмо добру одбрану, контролисали смо напад и заслужено победили.

Поново су Квинси Милер и Маик Цирбес покренули екипу ка новој великој победи против тима са вишеструко већим буџетом од нашег шампиона.

– Квинси и Маик су стварно били сјајни, вукли су нас целу утакмицу. Стварно су одиграли онако мушки, лавовски што би ми рекли, али кажем, ипак не бих издвајао никога, јер ово је стварно велика тимска победа.

О повратку Вилијамса:

– Маркус је сјајан играч. Он је стварно одиграо одлично вечерас, али не треба сада још очекивати да прави нека чуда. Полако, он ће доћи временом, није играо дуго, тако да има времена…

Симоновић је водио велику борбу са Тајрисом Рајсом, али је на крају сјајни Американац сведен на само пет поена.

– Сад ме нешто ту зезају, нека предња промена, нешто пао сам доле, али није дао кош. Морао је неко да игра одбрану. Ту смо Лаза и ја да мало запнемо више у одбрани и мислим да смо урадили добар посао.

Након тешких и неочекиваних пораза уследио је тотални преокрет, победе на оба фронта и то против неких од најбољих тимова у Европи.

– Видите да растемо много. То је оно што сам ја рекао. Имали смо много проблема и доста је ту људи нас… Нећу сад да употребим неку грубу реч, али нису веровали у нас. Ми смо знали шта и колико можемо. Чекали смо неко наше време. Мислим да можемо још да растемо и видите и сами да то све боље и боље иде. Победили смо Реал и Химки, сада ћемо, надам се, полако да хватамо ритам и у АБА лиги, као што треба, и мислим да је то права ствар за клуб.

Још увек није познато где ће црвено-бели играти против Бајерна у последњем колу групе А, да ли у Пиониру или у Арени, што је код Симоновића изазвало изненађење на лицу.

– Ја сам имао неку информацију за Арену, али видећемо, где год. Играћемо максимално. Чини ми се да ће ту морати да се јури победа. Цепаћемо јако, па ћемо видети… Они су се дигли после пар пораза које су имали, не само у Евролиги, већ и у домаћем првенству. Играју одлично. Неће бити лако, али има још доста до те утакмице – истакао је Марко Симоновић.

Повезане вести

Leave a Comment