Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаКлупска дешавањаНајновије

Ф4 ватерполо Купа: Дерби за финале!

У Бечеју се овог викенда одржава завршница Купа Србије у ватерполу. У првом полуфиналу састаће се Црвена звезда и Партизан (петак 18 часова, РТС2).

Истог дана од 20 часова у другом полуфиналу састају се новосадска Војводина и бранилац трофеја, крагујевачки Раднички. Финале је на програму у суботу од 20.30. Није ни ове године било изненађења по питању учесника, сви учесници су сагласни да је Партизан највећи фаворит.

 

Слажем се са Југом Васовићем да су фаворити. Спортски ћемо да се боримо… Онолико колико можемо. Видећемо да ли нешто можемо да урадимо – рекао је први човек Црвене звезде, Виктор Јеленић.

 

Најбољи стрелац Црвене звезде, Александар Андрејевић, за Ватерполо вести је рекао да је у овом тренутку превелика разлика између две екипе.

Сигурно је Партизан велики фаворит. Подигли су форму, заређали неколико победа, укључујући и првенац у Лиги шампиона против Галатасараја. Мислим да тренутно немамо шансе да их изненадимо, али ћемо играти нашу игру, пружићемо максимум и пробати на најбољи могући начин да завршимо полусезону. У овом тренутку разлика је превелика.

_BTS1229

Ватерполисти Црвене звезде сутра ујутру у 8.30 путују за Бечеј, а након јутарњег тренинга, пре утакмице имају дневни одмор у хотелу. Сви играчи су спремни и здрави. Црвено-бели ће имати подршку од око 100-150 навијача из Суботице, Бечеја и околине.

Прошле године у Бечеју, Раднички је у полуфиналу савладао Звезду, а затим у финалу и Партизан, и тако освојио први домаћи трофеј у историји клуба. Партизан је национални Куп освајао 23 пута, Црвена звезда 2, Раднички једном, док је Војводина без трофеја.

Освајачи Купа Србије: 2007 – 2012. Партизан, 2013-2014. Црвена звезда, 2015. Раднички.

Петак полуфинале: Партизан Рајфајзен – Црвена звезда (18, судије: Рагач и Виријевић, делегат Каприш, контролор Перишић). Директан пренос РТС2.

Субота, финале 20.30 (судије Раковић и Стефановић, делегат Марјановић, контролор Перишић).

 

Повезане вести

Leave a Comment