Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Зорана Аруновић најбоља на свету у 2015. години!

Перјаница Црвене звезде и српског стрељаштва, Зорана Аруновић, завршиће 2015. годину као прва на светској листи у дисциплини ваздушни пиштољ објавила је у Минхену Међународна федерација стрељачких спортова (ИССФ).

Зорана од октобра не испушта лидерску позицију на светској листи, а на децембарској, последњој у овој години, одбранила је вођство са укупно 1.808 бодова и великом залихом испред другопласиране Олене Костевич из Украјине, која је сакупила 1.604 поена, док је на трећој позицији Бугарка Антоанета Бонева са 1.219 бодова.

Након нешто слабијег почетка интернационалне сезоне, Зорана је достигла сјајну форму и освојила златне медаље на Првим Европским играма у Бакуу и Светском купу у Габали, да би до фантастичног успеха стигла освајањем великог кристалног глобуса у финалу Светског купа у Минхену, што јој је касније и донело повратак на трон. Успехе је бележила и на домаћој сцени освајањем Купа Србије малокалибарским и ваздушним пиштољем уз бронзу на Првенству Србије ваздушним пиштољем.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz10

Звездина шампионка је уз све то једна од само шест особа из Европе која је успела да заврши годину као број један на бројним светским листама у стрељаштву, чиме је истакла кандидатуру и за ласкаво признање намењено апсолитно најбољем стрелцу године. Иначе, Зорана се такмичила и у дисциплини малокалибарски пиштољ, где је сезону завршила на 41. позицији у свету са 67 бодова.

Запажене пласмане имао је и Звездин стрелац, Миленко Себић, који 2015. годину завршава као 18. на планети у дисциплини малокалибарска пушка тростав и најбољи од српских стрелаца са 335 поена, док је 30. у дисциплини малокалибарска пушка 60 метака лежећи са 173 освојена бода, а 33. на свету када је у питању ваздушна пушка са 145 поена.

Легенда Црвене звезде, светског стрељаштва и српског спорта, Јасна Шекарић може се похвалити избореним пласманом на још једне Олимпијске игре, а солидно се котира и на светским листама, где држи 26. место у дисциплини ваздушни пиштољ са 216 бодова, док је на 37. месту на листи за малокалибарски пиштољ и најбоља од такмичарки из Србије са 82 поена.

Повезане вести

Leave a Comment