Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Штимац: Нема бољих навијача у Европи од наших

Владимир Штимац осврнуо се у новом блогу за сајт Евролиге на велику победу против Реала, нове изазове у елитном такмичењу, утисцима после поновног доласка у Београд и повратак Маркуса Вилијамса на паркет.

– Победа над Реал Мадридом је веома важна за нас. Тежак тријумф над актуелним прваком Европе. Такође, знамо да није реално гледати Реал на дну табеле. Свако може да изгуби у Пиониру где је атмосфера заиста сјајна! Играти пред таквим навијачима је нешто посебно. Мислим да у Европи нема бољих навијача од наших. Играли смо добру одбрану свих 40 минута. Ипак, сада је фокус на мечу са Химкијем. То је, могу слободно да кажем, кључна утакмица за нас.

Имао је репрезентативац Србије велику носталгију за родним градом, па је и то утицало на повратак у Звездине редове.

– Прелепо је вратити се у Београд. Овде се осећам најпријатније, на крају крајева ја сам из Београда. Важно је и за мог сина да будемо овде. Нисам живео дуго у Беогрду и веома је лепо вратити се. То је мој дом. Знате, како старите све сте више носталгични. Прошао сам пут од Минхена преко Мадрида па до Београда. Свуда сам упознао добре људе који су ми помогли. Једини проблем је што не путујем са својим псом, држим га у Београду јер је превелик.

Центар црвено-белих напоненуо је да екипи треба још времена за уигравање обзиром да ће Маркус Вилијамс тек заиграти после дуге паузе.

– Ја сам недавно стигао у екипу, као и Квинси Милер, а сада ће и Маркус Вилијамс, па је потребно да се све то уигра и да будемо још бољи него сада. Гудурић је био одличан против Реала. Мислим да људи треба да виде наше игре да би схватили колико је добар. И не само он већ и остали млади таленти у екипи – закључио је Штимац.

 

Повезане вести

Leave a Comment