Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Звездаши на Сајму спорта

Кошаркаши Црвене звезде Телеком, Марко Гудурић, Стефан Јовић, Марко Симоновић и Никола Ребић посетили у суботу сајам спорта и штандове КСС и Факултета за спорт.

Сајам спорта одржава се у хали 1 Београдског сајма, а у организацији Министарства за спорт и омладину окупио је бројне спортске савезе међу којима је био и кошаркашки савез Србије, као и факултете и више спортске школе.

28. новембра у хали 1 београдског сајма штанд кошаркашког савеза Србије, као и штанд Факултета за спорт Унион, били су у центру пажње, због гостију у виду црвено-белих репрезентативаца – Марка Симоновића и Стефана Јовића, и студената Факултета за спорт – Марка Гудурића и Николе Ребића.
Играчи који су дан раније направили велики подвиг победивши владајућег шампиона Евролиге, мадридски Реал, били су на располагању бројним посетиоцима који су желели да им честитају на великом успеху, као и да овековече леп тренутак фотографијама.

Репрезентативац Србије Марко Симоновић говорио је о важности укључивања деце у спорт: “Велика ми је част што сам учесник овог сајма, позвао бих децу у што већем броју да почну да тренирају, да играју, да се баве спортом, небитно да ли је то кошарка или неки други спорт, мислим да се тако најбоље развијају, да се тако најбоље васпитавају, и апелујем на родитеље да их дају у те школице кошарке, фудбала, као што сам рекао, небитно кога.“

Након тога, Симоновић се осврнуо на циљеве репрезентације са којом је учествовао на претходна два велика такмичења:

“Зна се да су амбиције репрезентације да се квалификујемо за олимпијске игре у Рију, сигурно неће бити лако, чекамо још да видимо какав ће бити жреб, да ли ћемо добити то домаћинство или не, али играћемо максимално у сваком случају“, закључио је Звездин репрезентативац.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz12308203_1038796846181211_660572084441922607_o

Кошаркаши Црвене звезде Телеком и студенти Факултета за спорт Унион, Никола Ребић и Марко Гудурић након истицања значаја образовања и поред много обавеза које изискује врхунски спорт, осврнули су се на фантастичан резултат који су направили претходно вече, када су храбром и одважном игром тријумфовали против једине екипе која у Евролиги има чак девет трофеја.

Никола Ребић: “Пре свега, после непреспаване ноћи, заиста нисам спавао, јутрос сам мало погледао репризу утакмице, јуче нисам био свестан свих детаља, али јутрос кад сам погледао, стварно смо одиграли одличну утакмицу. Много се лепо осећамо у овом тренутку и после те велике победе остаје нам да наставимо са добрим играма. Очекује нас утакмица против Цибоне у АБА лиги, врло битна за нас, да будемо у врху. Свака је врло битна у АБА лиги да се победи. Што се тиче Евролиге, ова победа нам је даље дала шансе за ТОП16 фазу. Имамо доста шанси, све је у нашим рукама, пробаћемо да зграбимо сваку прилику која нам се укаже да победимо у последње три утакмице.“

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12289515_1038798326181063_3639437820586922311_n

Марко Гудурић који је сјајном завршницом значајно помогао да се сруши Реал,  такође је тек након одгледаног снимка и непроспаване ноћи, схватио какав подвиг је екипа направила.

Марко Гудурић: “Да, било доста размишљања после утакмице, чак сам се са Николом чуо око три сата, нисам могао да заспим. Гледали смо репризу и тако сумирали утиске, и тек негде око три сата сам схватио шта смо направили, шта смо урадили. Веома битна победа, велика утакмица за нас, и надамо се да ћемо наставити у овом ритму и остварити што више победа“, рекао је Гудурић, а потом се осврнуо на оно што и тренер Радоњић често указује:

“Утакмице у АБА лиги, ма колико то чудно звучало су битније него ови мечеви у Евролиги, јер ми се кроз АБА лигу квалификујемо за Евролигу. После претходне две победе у Евролиги смо изгубили следећи меч у АБА лиги, тако да морамо максимало да уђемо озбиљни, фокусирани, да се што боље спремимо за Цибону, и да остваримо победу како знамо и умемо.“

Времена за славље нема, жесток темпо се наставља. Екипа је у суботу поподне наставила са тренинзима, до утакмице са Цибоном у понедељак у 21 сат.

Повезане вести

Leave a Comment