Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Гудурић: Немам страхопоштовање према противницима

Марко Гудурић у својој првој сезони у Звезди показује да је играч за велика дела. Против Реала је ушао у игру када је било најтеже и повео екипу ка победи поготком под фаулом за 2+1, тројком и атрактивним закуцавањем. На крају је постигао осам поена за 13 минута у игри, а црвено-бели су у узбудљивој утакмици бацили на колена актуелног првака Европе.

– Велика победа, пуно нам значи за пролазак у ТОП 16. Некако смо од почетка веровали да можемо ово да урадимо, али морали смо да останемо концентрисани. То се видело од почетка утакмице. Свако је знао своју улогу, нисмо можда отишли на полувреме неком већом разликом коју смо очекивали, али и када смо почели да губимо са 10 разлике, видело се то заједништво. Успели смо да се вратимо и на крају да победимо.

Гудурић је нешто касније ушао на терен, у тренутку када је Реал повео са већом разликом.

– Искрено, нисам размишљао о томе што нисам играо раније. Гледао сам да одрадим оно што је до мене. Испоставило се да је то на крају донело резултат, али морам да кажем да је следећа утакмица много битна за нас, јер се десило после две победе у Евролиги да следећу утакмицу изгубимо у АБА лиги, тако да је следећа утакмица у АБА лиги за нас можда и битнија од ове.

Млади кошаркаш са пуно самопоуздања игра против било ког противника, то се могло видети и у овом сусрету.

– Причао сам о томе, немам неки страх, неко поштовање према противничким играчима. Играм онако како знам, како сам учио и тренирао, што радим сваки дан. Наставићу то да радим. Надам се што бољим тимским играма са што више победа.

На питање да ли је акција код фамозног закуцавања била нацртана за њега, Гудурић је одговорио:

– Није, била је нацртана акција за Квинсија. Испоставило се да је он додао пас у правом тренутку, ја сам направио продор и изненађујуће закуцао – рекао је уз широк осмех Звездин бек.

Тада је експлодирала атмосфера у Пиониру, а Звезда је повела са четири поена разлике:

– Па да, ништа још није било готово. Срећом по нас, Мајк је био сигуран са пенала и донео нам победу. Овом приликом поздрављам Штимца и Ребића, хвала им на сугестијама – расположен је био популарни Гудура.

Тројица чланова златне генерације српске селекције до 20 година у овом тиму Звезде добијају све већу минутажу, а међу њима је и Гудурић, који је летос био један од јунака у освајању најсјајнијег одличја на Првенству Европе.

– После великог броја повреда добили смо шансу. Криво ми је што смо неке утакмице изгубили, можда нашом кривицом, али шта да се ради. Неке ћемо можда победити. То је све школа и процес учења. Најбитније је да имамо добру хемију и однос између младих и старијих играча. Напредујемо из дана у дан и надамо се најбољем – закључио је Марко Гудурић.

Повезане вести

1 comment

ilija.kostic нов 28, 2015 at 13:55

decko ima kohones. Vecina mladih igraca bi se uplasila, ne i Guduric

Reply

Leave a Comment