Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаи: Ништа не може да нам поремети хармонију у екипи

Александар Катаи ове сезоне игра у животној форми. Са 11 погодака најбољи је стрелац лиге, а стигао је и да асистира саиграчима седам пута, тако да је и по томе лидер у екипи. У разговору за Новости, новопечени репрезентативац Србије потврдио је да у Звезди влада сјајна атмосфера.

– Новац је важан, волимо га сви. Нормално, није нам увек право што је ситуација оваква. Међутим, носимо се ми и без пара, само зато што имамо сјајан рад и невероватну атмосферу. Све и да примамо плату сваког првог, а да немамо овако сјајну хемију у екипи, 100 одсто не бисмо имали овакве резултате. Ништа не може да нам поремети ту хармонију, јер оваква атмосфера не може парама да се плати.

Звездина десетка је затресла мрежу и у Нишу против Радничког у претходном колу, тако да је екипа близу рекорда клуба по броју победа у једној сезони.

– Сладак је био тријумф у Нишу, што због достигнуте 15. победе, лепе атмосфере, навијача. И не намеравамо да одустанемо, потрудићемо се да победимо и Вождовац и Чукарички. Ма све до краја, ако будемо могли. Не оптерећујемо се превише, али било би штета да се не обори рекорд.

Велика серија победа траје већ неколико месеци, а Катаи истиче да га мало и плаши оваква ситуација.

– Кад смо на почетку заређали неколико победа, нисмо много размишљали. Али са сваком новом тројком притисак, хтели ми то или не, расте. Мало ме плаши да нам од превелике жеље и очекивања да достигнемо 17 победа лопта не окрене леђа, па да неће у гол.

Црвено-бели су тренутно једна од десет непоражених екипа у Европи, где са скором од 16 победа и два ремија заузимају треће место и то са највише одиграних утакмица од конкуренције у којој су Олимпијакос (10 победа), Бајерн (12 победа и реми), ПСЖ (12 победа, два ремија), Партизани Тирана (10 победа, два ремија), Спортинг Лисабон (осам победа, два ремија), Диделанж (девет победа, три ремија), Њу Сејнтс (11 победа, пет ремија), Порто (шест победа, три ремија) и Ријека (девет победа, осам ремија).

– Све је то за понос, али обавезује. Ствара притисак јер је нама стало да будемо што дуже непоражени. А кад сам ја у питању, ово је моја најбоља сезона, иако је тек на половини. Ту немам дилему – закључио је голгетер шампионата Србије.

Повезане вести

Leave a Comment