Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкашице дочекују Ужичанке

Одбојкашице Црвене звезде очекује нови испит у најјачој домаћој лиги. У Београд долази екипа Јединства уз Ужица, која тренутно заузима претпоследње место на табели.

Јединство из Ужица један је од најтрофејнијих и најуспешнијих домаћих клубова. Међутим, последња деценија није донела много добрих ствари Ужичанима. Честе промене играчког и тренерског кадра водиле су ка томе да Јединство прошле година наступа у Првој лиги Србије. Изборили су се са тим напорима и победом нам Радничким из Београд, у баражу, обезбедили учешће у Суперлиги. Примарни циљ за ову сезону је опстанак, али Ужичанке немају претерано добре резултате у шест одиграних кола. Пет пораза, уз победу над Крагујем, уз сет разлику 5:16 није довољно за више од деветог места. Искусна Весна Томашевић-Петрић предводи младе девојке, а највећу помоћ има у тек опорављеној Данијели Џаковић (обе примачи сервиса). Остале играчице покушавају да прате ритам и обезбеде наступ у Суперлиги и за следећу сезону. Тренер екипе је Властимир Васиљевић.

Црвено-беле бележе променљиве резултате у досадашњем току сезоне. Четири победе, уз по пораз од ТЕНТ-а и Визуре нису довољне да би се пратио ритам водећих клубова. Ивана Ђерисило сели се у Пољску после само две утакмице за Звезду, те је поново на млађим играчицама највећи терет. Ово би требало да буде нешто лакша утакмица за изабранице тренера Бошковић, с обзиром на то да први део сезоне затварају гостовањем у Суботици и мечом у Београду против Јединства из Старе Пазове.

Утакмице је на програму у петак, 27.новембра са почетком у 20ч, у УСЦ „Вождовац“.

Повезане вести

Leave a Comment