Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкаши дочекују Нишлије

Нема предаха за наше одбојкаше. У среду су у Зрењанину елиминисали Клек из Купа Србије и пласирали се у четвртфинале овог такмичења, а већ у петак их очекује нова утакмица у шампионату Србије. Ривал је екипа која је од ове сезоне члан друштва најбољих – екипа Ниша.

Одбојкашки клуб Ниш је основан 1972. године под именом УОК Студент, и под тим именом се такмичио до 1997. године када је променио име у садашње. Прошле сезоне су освојили прво место у Првој лиги Србије, и на тај начин дошли до највишег ранга такмичења први пута након скоро четрдесет година. У првих пет утакмица овогодишњег шампионата остварили су четири победе уз један пораз, а оно што је интересантно је то да су у свих пет мечева играли по пет сетова. Победили су Инђију и Рибницу у гостима, док су на свом терену били бољи од Новог Пазара и Партизана, а једини пораз им је нанео Раднички у Крагујевцу. Одлично су стартовали и у Купу Србије, где су у осмини финала били још једном бољи од Инђије, овога пута у три сета.

Примач Црвене звезде, Немања Јаковљевић, у изјави за званични сајт нашег одбојкашког клуба, изнео је своја очекивања пред меч против нишког тима:

„Припремамо се за дуел са Нишлијама на најбољи могући начин и ту утакмицу схватамо веома озбиљно, баш као и сваку претходну. Ниш је нова екипа у Винер Штедише Супер лиги и играју веома добро. Трудићемо се да остваримо тријумф у том дуелу, као што се од Црвене звезде увек и очекује.“

Познато је да црвено-бели одбојкаши већ годинама имају слабу, готово никакву подршку, нарочито у Београду, па је тешко очекивати да се ситуација промени у дану у коме кошаркаши Црвене звезде дочекују Реал из Мадрида у утакмици седмог кола Евролиге. У сваком случају, позваћемо и овај пут навијаче да дођу у халу на Бањици, и помогну нашој екипи да оствари нову победу. После утакмице одбојкаша наступиће и одбојкашице, што је разлог више да они који не буду у „Пиониру“ дођу да подрже наш одбојкашки клуб.

Идемо до нове победе!

VI коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Ниш,

Дворана: УСЦ „Вождовац“, петак 27. 11. 2015. године, 17:30h

Повезане вести

Leave a Comment