Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице гостују вицешампиону у Новом Саду

После двонедељне паузе наставља се такмичење у женској кошаркашкој лиги Србије утакмицама 8. кола, а један од два дербија игра се у Новом Саду, где ће Војводина дочекати Црвену звезду у понедељак од 20 часова у Малој сали Спенс-а.

Поред предстојећег дуела два црвено-бела тима, други дерби већ је одигран у Београду, где је актуелни шампион Радивој Кораћ савладао незгодни Вршац. Црвена звезда је имала времена да уигра свој тим са Наташом Ковачевић, Снежаном Чолић и Јеленом Ћирић и поради на исправљању пропуста са гостовања у Вршцу. Екипа улази у серију тешких мечева, јер након Војводине следи меч против Кораћа, а затим и гостовање против Радничког у Крагујевцу.

У предстојећим сусретима видеће се колико млади састав црвено-белих може против најбољих, а треба се и одржати при врху и оправдати високу другу позицију, коју је екипа Драгана Вуковића делила са Спартаком уочи овог кола. Наш најтрофејнији клуб је ове сезоне савладао све противнике на домаћем терену, док су на гостовањима претрпљена два пораза, па се поставља питање могу ли Александра Катанић и друштво до тријумфа против освајача Купа Милана Циге Васојевића у српској Атини.

Црвено-беле ће сигурно ићи на победу, али и на другој страни ће бити противник по мери. Од капитена Александре Катанић, убојитих стрелаца Снежане Богићевић и Катарине Зец очекује се да стабилизују форму и пруже максимум, а додатне претња по Вошу биће Мина Ђорђевић, Снежана Чолић, Наташа Ковачевић, Невена Наумчев, Ивана Катанић и Милица Бојовић.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz12243024_10153147468790952_1340749459021082253_n

Војводина се са скором 4-3 пред осмо коло налазила у групи тимова од четвртог до осмог места. Томе је допринела и повреда једне од најбољих играчица лиге, Јоване Пашић, која је пропустила три утакмице. Била у саставу у последњем мечу у Врбасу, иако није улазила у игру, када су Новосађнке убедљиво поражене (77:106), а пропустила је и квалификационе мечеве за Европско првенство за селекцију Црне Горе. У њеном одсуству блиста Александра Рачић, која је са 26,6 поена у просеку први стрелац лиге уз 7,6 скокова и 3,7 асистенција. Олга Степановић је такође врло ефикасна са 17,7 поена уз 8,4 скока и 4,3 украдене лопте по чему је прва у лиги. Ту су и Анђелина Радић (12,9 поена, седам скокова) и Маријана Чорто (12,3 поена, 3,6 скокова). Остале немају тако добар учинак, али Анастасија Подунавац, Марија Вујадиновић и Нина Нинковић имају солидну минутажу.

Најбољи стрелци у Звездином тиму су Катарина Зец (12,7 поена) и Снежана Богићевић (12,6 поена). Мина Ђорђевић је набољи скакач екипе са 8,1 ухваћеном лоптом по утакмици, док Александра Катанић полако хвата залет, јер је у последњем мечу убацила 16 поена, а овосезонски просек јој је 8,6 поена уз четири скока, 3,9 асистенција и 2,4 украдене лопте, у чему се Снежана Чолић посебно истиче са 2,8 “крађа“ по утакмици. У већини сегмената Звезда има за нијансу бољи учинак од Војводине, осим у шуту за два и три поена, као и са линије слободних бацања, где је Војводина јача. Занимљив је и податак да Војводина просечно постиже чак 18,7 поена више од Звезде.

Београдски тим ове сезоне игра на мање поена, шут за сада није најбоље служио екипу, па се очекује реакција, а уз агресивнију одбрану и смиренију игру мора се правити мање грешака и више фаулова у правом тренутку. Закључак је да црвено-беле свакако могу до победе у Новом Саду, а адут ће им бити и већи број квалитетних кошаркашица од противника, само морају да пазе да им се не понови партија из Вршца, када их је практично једна противничка играчица надвисила.

                          Војводина – Црвена звезда

                           8. коло првенства Србије

                        Понедељак, 30. новембар 2015.

                Мала сала Спенс-а, Нови Сад, 20:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment