Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Гудурић: Спремни смо да се супротставимо Реалу у пуном “Пиониру“

Марко Гудурић је у разговору за Новости изразио наду да ће овога пута Звезда бити много боља него на гостовању у Мадриду, када је претрпела убедљив пораз.

– Сви се надамо да ће бити другачије. У међувремену су нам стигли Милер и Штимац, сада смо и уигранији. Несрећно смо изгубили у Стразбуру, али смо спремни да се супротставимо Реалу у пуном “Пиониру“, што је можда и боље него да играмо у “Арени“.

Реал има исти учинак као и црвено-бели у групи А, па се поставља питање који је рецепт за успех против браниоца европске титуле.

– Осећају притисак. Прошле сезоне су били прваци Евролиге, а сада још нису сигурни за пролазак у другу фазу. Мораће да запну, што је за нас отежавајућа околност. Морамо да играмо храбро. Велики играчи какве има Реал осете ако их противник превише респектује и искористе то на најбољи начин. Надамо се да нећемо имати неке веће падове у игри, јер су погубни када играте са тимовима тог квалитета. Два минута слабије игре могу да реше утакмицу.

Очекује се велика подршка црвено-белима, па ће у таквој атмосфери и играчи морати да пруже максимум како би се оборио европски првак.

– Никоме није свеједно када игра пред Звездиним навијачима, али је у томе најважније да ми на прави начин искористимо подршку са трибина. Не смемо да дозволимо да нас атмосфера спута и изазове грч у нашој игри. Наша жеља је да се представимо у најбољем светлу и да можда изненадимо великог противника. Не прети се шампиону Европе, али нема предаје. Ствари су, у суштини, много просте. Пружите максимум у сваком мечу и не размишљате о калкулацијама за пласман у наредну рунду.

Повезане вести

Leave a Comment