Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Клек Србијашуме – Црвена звезда, осмина финала Купа Србије

Црвено-бели одбојкаши започињу борбу и за трофеј Купа Србије. Након победе над Рибницом у шампионату Србије, Црвена звезда жели да настави са добрим партијама, а жреб је одлучио да им противник у осмини финала буде екипа Клека, екипа која је од ове сезоне поново члан суперлигашког каравана.

Клек Србијашуме је тим основан 1957. године, а може се похвалити и једном титулом шампиона Југославије, коју је освојио 1972. године, када се такмичио под именом ГИК Банат. Ово име носио је до 2010. године, када је променио име у садашње, а у сезони 2011/12. вратио се после дугог низа година у друштво најбољих, али се ту задржао само једну сезону. Клечани су прошле сезоне освојили друго место у Првој лиги Србије, што им је омогућило учешће у баражу за улазак у Суперлигу Србије. Након пет мечева, били су бољи од Младог радника, па су од ове сезоне поново чланови елитног друштва. У првих пет кола шампионата, остварили су три победе и два пораза, и тренутно се налазе на шестој позицији са осам бодова. Звезда сигурно неће имати лак посао, нарочито имајући у виду да се осмина финала игра на једну утакмицу. Противника респектује и либеро Црвене звезде, Предраг Јевтић, али очекује да ће црвено-бели наставити са добрим партијама, и обезбедити пласман у четвртфинале Купа Србије:

„Клек је стварно добра екипа. До сада су приказали одличне игре, посебно у мечу против Спартака из Љига. Али и нас прате добре игре и добри резултати. Последњих неколико мечева смо одиграли на високом нивоу. Надам се да ћемо исти квалитет показати и у дуелу са Клеком и да ћемо остварити победу и пласман у четвртфинале“, изјавио је Јевтић за званични сајт нашег одбојкашког клуба.

Клек ове сезоне није поражен на свом терену, па је време да се та серија прекине. Позивамо све навијаче, пре свега из Зрењанина и околине да дођу у среду у халу, и помогну нашој екипи да успешно започне поход ка трофеју Купа Србије.

Идемо до нове победе!

Осмина финала Купа Србије,

Клек Србијашуме – Црвена звезда,

Кристална дворана, Зрењанин, 25. 11. 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment