Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Неубедљива Звезда славила у Никшићу

Кошаркаши Црвене звезде можда не играју најбоље у Евролиги, али зато у АБА лиги, упркос киксу против Игокее, настављају са победама. У 11. колу је савладана Сутјеска на свом паркету резултатом 62::70.

Меч у Никшићу је обиловао грешкама, највише изгубљеним лоптама, Звезда је имала чак 23, од чега чак 8 Јовић. Сутјеска је све време била Звезди за вратом, до последње четвртине када је предност нарасла на 8 поена серијом Гудурића. Вратили су се домаћи и након тога, али више од часног пораза нису могли да извуку.

Куриозитет овог меча је минутажа Рајана Томпсона који је играо само 7 и по минута. Да ли је Дејан Радоњић изгубио стрпљење за њега?

Најефикаснији у Звездином тиму је био Јовић са 19 поена, Симоновић је постигао 11, колико и Тејић.

1/4 (17:16)

Обе екипе су ушле несигурно у меч и биле прилично неефикасне у првој четвртини. Звезда се тек на три минута до краја одвојила тројком Милера, али је након тога Сутјеска ухватила прикључак поенима Врањеша и Поповића. На крају првог дела резултат је 17:16 за домаће.

2/4 (15:20)

Звезда наставља са лошом игром, промашајима и изгубљеним лоптама, а Врањеш вуче свој тим ка све већем вођству. Након тајм-аута средином периода, Цирбес и Јовић су донели изједначење, а Симоновић вођство, па је Звезда ипак била боља пред паузу, 32:36.

3/4 (15:13)

Дефинитивно најнеефикаснији период игре на овој утакмици, где и даље обилују изгубљене лопте, без покушаја да се заврше напади. Јовић прети да изгубљеним лоптама надмаши број асистенција из Минхена, а без разиграног плеја ниједан тим не може да прикаже праву игру. Звездину предност одржава једини расположени Симоновић који је и најефикаснији са 11 поена. Међутим, ни то није било довољно да Звезда сачува предност, на крају периода гости воде са два разлике, 47:49.

4/4 (15:21)

Коначно је Звезда заиграла мало сигурније у нападу, боље затворила у одбрани и након 4 минута дошла до највеће предности на мечу, од 8 поена, и то мини серијом Марка Гудурића. Сутјеска се након тајм-аута вратила у игру, али више од часног пораза нису могли да извуку. Коначан резултат 62:70 за црвено-беле.

 

Повезане вести

7 comments

Djole-Jagodina нов 24, 2015 at 11:10

Radonjic je dobar trener samo kada ima igrace koji dominiraju na terenu kao prosle sezone.Cim iole nesto zavisi od njega mi se mucimo nema napada nema odbrane pogresne izmene i sve to kad se sabere igra je katastrofalna a rezultati jos i nekako mogu proci.Ili mu dovedite jos 3 paklena igraca ili ga menjajte nema druge

Reply
dexy122 нов 24, 2015 at 01:08

ABA liga, utakmice dobijamo na suvi kvalitet ili nadahnuce pojedinaca. Jedini igraci u formi trenutno su Miler, Jovic i Simonovic. A i oni prave dosta gresaka. Ovi ostali, kako koji iskoci ali su svi losi. Dobri smo samo kada nas idu trojke. Razumem da ne mozemo kao prosle sezone sve lopte na Bobija pa onda siriti napad, ali na treneru je da razmisli sta ce. Ne krivim samo njega, ali izgleda kao da je sve polagao u Sofa, pa da imamo jos jednog dominantnog centra ali to nije uspelo. Imamo li plan b uopste? Sad sta bog da protiv Reala, a ako i to izgubimo vreme je da se otvori pitanje dovodjenja novog trenera. Necu da pljujem Radonjica kao mnogi sto rade po internetu, ali jednostavno je da ako ne ispunis ocekivanja napustis klub. Kao i igraci.

Reply
pera нов 24, 2015 at 07:21

Da li se vi to druže spremate da se ponovo obrušite na Dejana koga ste na kraju prošle sezone zdušno hvalili. Pa i NBA timovi kad im odu glavni igrači ne mogu da se pokrpe preko noći. Lutalo se u sastavu, tako je ali smo i imali dve povrede koje jednostavno desetkuju tim. Igrači koji su projektovani kao prve opcije na dve pozicije u timu su nam van stroja. Mislim da nešto drugo nije uradjeno a trebalo je. Kad je već tako na pozicijama Dangubića i Mitrovića imamo registrovane igrače za Evro ligu Apića i Davidovca ali niko nije hteo da rizikuje i njih baci u vatru a pokazalo se efektno što su Gudura i Rebić dobili svoju šansu. Utakmica u Nikšiću nije reper prave snage tima to su one utakmice koje računaš kao sigurne bodove i koje se u principu i najteže dobijaju. Zvezda ove godine igra hladno toplo te se nadam da ćemo protiv Reala u Pioniru pokidati i napraviti sebi šansu za prolaz. Po meni Tejić je sinoć igrao onako kako treba da igra mlad igrač veoma pokretan na poziciji četiri ali nama fali ta kreacija sa dvojke koju nemamo a imali bi je donekle da je Dangubić tu. Opet se pokazalo da mi malo koristimo prodor ka košu već se napadi svode na pik ka Cirbesu i kad nam to zatvore mi samo gadjamo spolja. Mora da se mnogo ambicioznije igra da se ide na prodor da se odigra dobra odbrana i tranzicija jer smo mi mlad sastav i to mora da nam bude odlika. Tompson više ne koristi timu a tome je i on sam doprineo svojom psihom. Ma glavu gore i da grotlo Pionira počisti Real.

Reply
dexy122 нов 24, 2015 at 15:52

Prvo cu reci da sam ja jedan od retkih koji je branio Radonjica svaku utakmicu do ove. Cak i sada ne zelim jos da mu vidim ledja. Ali sam govoris da ne napadamo kako treba. Prosle sezone smo radili isto sa Bobijem. Ako on ne bi bio u formi ne bi znali sta da radimo. Ti meni govoris da napadam Radonjica a onda sam kritikujes sta lose radi. Upisan je zlatnim slovima u istoriji naseg kluba jer je ucinio ono sto niko nije do sada prosle sezone. Evroliga ove sezone nije bitna, ali ABA liga itekako jeste. Sada hladne glave mogu da kazem da je ipak pobeda u gostima, bilo kakva dobra. Ali vise me brinu izgubljene utakmice kod kuce. Pionir vise nije neosvojiva tvrdjava koja je bila prethodnih godina. To me brine u plejofu. Treba tada da kiksnemo i ne udjemo u EL? Medjutim, sve na stranu, uprava je ucinila toliko dobrog od kako je preuzela nas klub da cu njima najvise da verujem i ako oni misle da treba Radonjica ostaviti do kraja sezone neka ga ostave. Ja cu i dalje pratiti klub. Mozda nisam u pravu i Zvezda ce opet eksplodirati kada bude bilo najvaznije. Radonjic je upozorio da ce biti malo tesko na pocetku. To me jedino ohrabruje. Sto je on ovo ocekivao.

Reply
Estrella Roja нов 24, 2015 at 00:53

Umesto da smo pojačali ekipu pred Real nama izgleda da je Simonović najveće pojačanje, i njemu svaka čast na prikazanim igrama u poslednje vreme, samo što nam je ekipa u potpunom raspadu. Ne znam šta se planira sa Tompsonom? Ako žele da ga otpuste neka mu ne daju priliku na kašičicu i time šalju neku skrivenu poruku, igrao je samo sedam minuta što je nedovoljno i za veće igrače od njega da pokažu kvalitet. Potpuno je psihički slomljen i svestan je da se na njega ne računa, a greška uprave je što nije na vreme reagovala dovođenjem adekvatne zamene. Prošle godine nisu hteli da dovedu četvorku iako su najavljivali, a to nas je koštalo plasmana u četvrtfinale Evrolige, dok ove gazda najavljuje pre desetak dana dva igrača na pozicijama beka krila, a od toga očigledno nema ništa i naše šanse u prolazak u drugu fazu su na nivou teorije upravo zbog tog škrtarenja.
Glavni problem nije nedostatak jednog kvalitetnog igrača kakav je mogao biti Mičel (mada bi pomogao), već je to loša koncipirana ekipa kojoj neće pomoći ni rekonvalescenti kada se vrate. Toliko delujemo konfuzno da je očekivanje pobede nad Realom prosto nadrealno. Postaje mučenje gledati Zvezdu ove sezone.Ne bi bilo iznenađenje da Budućnost i Cedevita završe ispred nas na kraju regularnog dela Aba lige, a to bi bio epohalni neuspeh uzimajući uložen novac u pojačanja( upitno je da li se mogu nazvati tim imenom), posebno u situaciji kad je regionalna liga nikad slabija osim pomenutog dvojca.

Reply
josif нов 23, 2015 at 23:05

Lose,jako lose kao i tokom cele sezone!Na ruku se mogu izbrojati dobre utakmice ove sezone a to su Strazbur u BG,Buducnost i Bajern,sve ostalo mucenje kao i veceras.Sta reci o utakmici u kojoj imamo 26 izgubljenih lopti nego da je protivnik bio jos gori od nas,zahvaljujuci Simonovicu i Jovicu dobismo ovu utakmicu svi ostali slabo,o treneru da nepricam.Pozz.MKD

Reply
nebojsa нов 23, 2015 at 23:14

zaboravio si da pomenes i Tejica , ostali jako lose . Tesko je ove godine gledati Zvezdu , samo ljudi sa jakim narvima , ovo je strasno .

Reply

Leave a Comment