Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Лућо Ибањез: Како играмо можда помисле да спавамо на парама, али има неких ствари које новац не купује

 

 

Луис Ибањез је још једном потврдио класу и показао зашто је велики љубимац навијача. После нове победе у Нишу, 15 у низу, Лућо је за Моцарт Спорт причао о актуелностима. Део интервјуа вам преносимо у целости.

Ово је, врло вероватно, била наша најтежа утакмица ове сезоне. Нисмо играли наш препознатљив фудбал. Мучили смо се и са противником и са тереном. Да, терен је најлошији у лиги, није могло нормално да се игра. Променили смо неке ствари у наставку, али запамтите шта ћу сада вам рећи. Раднички смо победили на м…, поручује у разговору Луис Лућо Ибањез.

Звезда није имала нож под грлом уочи ове утакмице. Гостовање у Нишу било је једно од ретких која није морало да се добије. Али реакција комплетног тима после победоносног гола Луиса Ибањеза јасно је показала како је Миодраг Гроф Божовић нашпановао орекстар. Излив емоција црвено-белих код случајног пролазника би вероватно створио утисак да је Црвена звезда направила епски успех.
Седам дана смо се припремали за гостовање Радничког. Читао сам изјаве њихових играча о томе како имају снаге нас зауставити, како ће прекинути наш низ… Срећом, то се није десило. Када сам постигао гол, тотално сам полудео. И оно моје радовање. Хтео сам да покажем да имам м… .

ГРУЈИЋ ЈЕ БОЉИ ОД КОВАЧИЋА, МОЖЕ ДА БУДЕ ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НА СВЕТУ

Црвено-бели су победили све ривале у лиги, а сада им остаје да играју психолошку утакмицу сами са собом. Противник није нимало лак, чак је тежи од свих са којима се Звезда састајала ове јесени. Хронична беспарица прети да девалвира све добро што су урадили играчи лидера Суперлиге.
Како играмо, неко би можда помислио да Звезда плива у милионима, да овде има пара за извоз… Сви знају да није тако. Међутим, поносим се овим тимом. Не говорим само о резултатима, него о атмосфери у свлачионици, комплетном амбијенту у клубу. То се новцем не може купити.

Ипак, Ибањез се, као и сви запослени у Љутице Богдана, нада да ће ускоро мукама доћи крај.
Када сам дошао у Црвену звезду, људи из клуба су ми говорили да ће све бити у реду. И ја знам да ће све бити у реду. Сваки фудбалер на свету жели да добија плату на време. Не знамо када ће паре доћи, али – доћи ће. То је најважније. Колико сам успео да схватим, људи из управе клуба крваво раде како би нам обезбедили све што нам је потребно. Стварно уживам у Звезди, волим што сам део ове групе.

Одбацује Ибањез већинско мишљење да је Црвена звезда већ капарисала титулу.

Ма првенство није готово. Далеко од тога. Признаћу тек када одиграмо последњу утакмицу и ставимо руке на пехар.

Са загребачким Динамом је био учесник Лиге шампиона, на добром је путу да играчку биографију оплемени бар једним трофејом из Србије… Међутим, има оних који сматрају да Звезда са кичмом овог тима треба да почне наредни циклус квалификација, иако је недавно добила шамар у Бугарској против Лудогореца.
То је за нас био тренинг. Јака провера. Знате и сами да смо играли без шесторице стандардних играча, док је њима недостајао само један румунски репрезентативац. Звезда има одличну основу, видећемо шта ће се дешавати.

Колики је утицај Луиса Ибањеза у свлачионици Црвене звезде најбоље говори податак да је почетком сезоне сугерисао тренеру Божовићу да Марка Грујића по кратком поступку промовише у стандардног првотимца. Аргентинац је опчињен квалитетима суперталентованог везисте, тако да је имао кратак одговор на наше питање ко је бољи Грујић или његов некадашњи саиграч из Динама Ковачић.
Па Грујић… Ковачић је сјајан, али Грујић је комплетан везиста. Има све. Важно је да остане са обе ноге на земљи. Ако у иностранству буду играо као у Звезди биће један од најбољих на свету, јасан је Ибањез.

Повезане вести

Leave a Comment