Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполисти забележили нови пораз за крај првог дела Регионалне лиге

Ватерполисти Црвене звезде поражени су и у другом мечу у Сплиту, успешнији овог пута био је Морнар – 13:10 (2:2, 5:4, 4:3, 2:1). Најефикаснији је био Александар Андрејевић са 4 гола.

Настављају да ређају поразе црвено-бели. После ПОШК-а у петак, још један директни противник за опстанак је био успешнији, Морнар. Прва четвртина је била егал. Морнар је повео из петерца преко Горете, изједначио је Бакић, ново вођство Сплићанима донео је Буха са играчем више, а својим првим голом на мечу поравнао је Андрејевић. У другом периоду, на самом старту, Морнар је опет повео, а затим Звезда серијом 3:0 долази до 3:5. Тада се очекивало да играчи Риста Маљковића сачувају предност пред полувреме, али је и Морнар одговорио првом серијом 3:0 до краја полувремена и повео 7:6. Постигли су два гола из петерца, један са играчем више.

Звезда је успела у трећој четвртини да стигне два гола минуса и дође до 8:8 преко Танкосића и Андрејевића, али тада Морнар поново прави серију 3:0, долази до 11:8 што је и преломило меч. Звезда је успела да смањи на 11:9 пред последњу четвтину, али је са два гола Морнар уписао вредну победу над конкурентом за опстанак. Андрејевић поставио коначан резултат 13:10, 35 секунди пре краја утакмице.

Превагу Морнару су донела три петерца, од којих два када су преломили меч у своју корист. Краљ је забележио 9 одбрана, Андрејевић постигао 4 гола, што га доводи до 7.места на листи стрелаца са 18 голова, (2 гола у просеку). Јовановић, Репановић и Бакић су меч завршили раније због 3 прекршаја.

Црвена звезда је први део Регионалне лиге завршила на 8.месту, испред Војводине и Радничког, са 6 бодова – 2 победе, 7 пораза, гол разлика 53:101. наредни меч црвено-бели играју у Крагујевцу, против Радничког, у јануару 2016.године, након ЕП у Београду.

Морнар – Црвена звезда 13:10 (2:2, 5:4, 4:3, 2:1)

Сплит. Базен: Пољуд. Гледалаца 200. Судије: Ћопић (Хрватска), Контић (Црна Гора). Искључења: Морнар 12(4), Црвена звезда 10(4). Петерци: Морнар 3(3), Црвена звезда 0(0).

Морнар: Качић, Чагаљ 4, Глухаић 1, Горета 3, Чалић, Врдољак 1, Лозина, Буха 2, Вишковић 1, Бурић, Дужевић 1, Пејковић, Шпарада, Бујић. Тренер: Здеслав Врдољак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ (9 одбрана), Јовић, Јанковић, Репановић 1, Бакић 2, Радуловић, Јовановић, Андрејевић 4, Јапунџић, Ешкерт, Танкосић 2, Кнежевић, Тодоровски, Колашинац 1. Тренер: Ристо Маљковић.

Повезане вести

Leave a Comment