Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

JSL 9. kolo: C.zvezda-Partizan 0:1

Adi zaustavlja Klea

Stadion: Crvene zvezde.
Gledalaca: 31135
Sudija: Slobodan Veselinović (Valjevo)

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Adi, Đorđević, Tošić, Kadu, Milovanović, Isah, Vešović, Koroman i Kaluđerović.
Rezerve: Bajković, Mikić, Bogdanović, Igrnjatijević, Jevtić, Trifunović, Savio.

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Lazevski, Krstajić, Jovanović, Petrović, Smiljanić, Tomić, Ilić, Moreira, Kleo
Rezerve: Ilić, Stanković, Savić, Medo, Babović, Iliev, Boja

Crvena zvezda je u 9. kolu Jelen Superlige poražena od Partizana 0:1 na Marakani i sada dva tima imaju isti broj bodova na tabeli i dele prvo mesto.

Počelo je dosta mirno na obe strane, a onda iznenada već u šestom minutu utakmice, Đorđević je napravio veliku grešku što je iskoristio Kleo, uzeo „poklon“, uputio loptu prema Moreiri kome nije bilo teško da zatrese praznu mrežu i dovede svoj tim u vođstvo.
Zvezda je uzvratila šest minuta kasnije. Nakon odlične solo akcije Koromana, Vešović je u kazneni prostor uputio loptu na koju je natrčao Kadu, šutirao sa oko dvanaest metara ali je pogodio stativu. To je bila i najbolja šansa za Zvezdu u prvom poluvremenu.

U 15. minutu, slobodan udarac za Partizan izveo je Petrović, ali je Stamenković odbranio poslavši loptu u korner.

U 27. minutu, Saša Ilić je natrčao na jednu odbijenu loptu, šutirao sa nešto više od 16 metara, ali je lopa pogodila jednog Zvezdinog igrača i prošla veoma blizu gola.

Do kraja poluvremena, Zvezda je držala loptu u svom posedu nešto više nego Partizan, ali taj posed nije uspela da kruniše nekom ozbiljnijom šansom. Na poluvreme se otišlo rezultatom 1:0 za goste.

U nastavku, prvi je zapretio Partizan preko Klea koji je pokušao sa 22 metara, ali dosta neprecizno. Zvezda je zatim pojačala pritisak, ali to nije rezultiralo nijednom izglednom šansom.

Nakon jedne sumnjive situacije u 66. minutu, kada Moreirin start nad Kaduom nije okarakterisan kao faul, Boja koji je ušao u drugom poluvremenu je istrčao kontru, i dobrim udarcem pogodio prečku. Zvezda je četiri minuta nakon toga imala najbolju šansu u drugom poluvremenu, ali je Kaluđerović loše reagovao u kaznenom prostoru, i nije uspeo da uputi udarac ka golu.

U 76. minutu, ponovo je Boja bio u dobroj situaciji, i nakon njegovog šuta sa dvadesetak metara, lopta je prošla blizu stative. Do kraja meša, Zvezda je pokušavala da učini nešto više, ali ipak nije uspela da stvori šansu za izjednačenje, pa je konačan rezultat ostao 1:0 za goste.

U drugom poluvremenu, u ekipi Zvezde šansu su još dobili Trifunović, Jevtić i Bogdanović.

Повезане вести