Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бела породица не заборавља Марка

У суботу 21.новембра на Бежанијском гробљу у Београду, у присуству чланова породице, представника клубова црвено-беле породице, бројних симпатизера и навијача клуба, одржан је једногодишњи помен Марку Ивковићу, навијачу Црвене звезде који је убијен у Истанбулу.

Марко Ивковић, који је у Турску отпутовао како би бодрио своје „црвено-беле“ на утакмици Евролиге са Галатасарајем, тог петка 21.новембра 2014.године, изгубио је живот од стране навијача турског клуба који су из заседе напали навијаче КК Црвена звезда који су прилазили дворани „Абди Ипекчи“ у Истанбулу.

Након напада у коме је задобио неколико убода ножем са леђа, Марко Ивковић „Јагода“ преминуо је у истанбулској болници након вишечасовних покушаја реанимације. Овај незапамћен случај, остаће упамћен и као прво убиство једног симпатизера неког клуба у историји Еврлиге.

Након вишемесечне истраге турска полиција ухапсила је Кадрија Акташа као непосредног извршиоца овог злочина, који је у октобру ове године осуђен на 25 година затвора.

КК Црвена звезда Телеком ће кроз бројне манифестације, и на сваки могући начин чувати сећање на Марка, нашег симпатизера и момка који је свим срцем волео своју Црвену звезду.

Повезане вести

1 comment

ivan red star нов 22, 2015 at 03:33

Za Marka koji ce zivjeti vjecno u nasim pjesmama i srcima-Ivan,Nadja i Kenan!

Reply

Leave a Comment