Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели дочекују Југовић

Рукометаши Црвене звезде настављају такмичење у Супер лиги Србије утакмицом 9. кола против Југовића у Београду. Меч у Спортском центру Шумице игра се у недељу од 18 часова и 30 минута.

Забрињавајуће партије на домаћем терену у последње време никога нису оставиле равнодушним. Екипа се опростила од такмичења у Купу изненађујућим поразом од друголигаша Обилића (24:31) минуле среде, раније је из престонице бодове однела Слога из Пожеге (26:28), а између те две утакмице извојеван је тријумф на гостовању у Пожаревцу (29:28).

Клуб већ дуже време има проблем да привуче већи број навијача у дворану, па се ривали често у Београду осећају као код куће, уколико и омања групица присталица гостујућих тимова дође у Шумице. То свакако депримира и играче, али ни у ком случају није оправдање за последња два пораза. Са друге стране, ситуација је потпуно другачија када црвено-бели гостују, где по правилу имају велику подршку и привлаче највише гледалаца у лиги. Због тога би било лепо да оне Делије које не оду у Ниш као подршка фудбалерима, подрже лидера на табели у рукометном шампионату својим доласком у недељу у што већем броју.

Екипа Ненада Перуничића за сада има врло добар учинак, јер дуже време заузима прву позицију на табели са учинком од шест победа, по једним поразом и ремијем уз 13 освојених бодова, колико је сакупила и Слога из Пожеге. У случају победе над Југовићем, Звездина предност у односу на тренутно петопласирану екипу достигла би шест бодова после првог круга шампионата и то би била веома лепа залиха за пласман у плеј-оф у коме ће се поред најбоље четири екипе наћи и СЕХА лигаши, Војводина и Спартак.

Међутим, има још много да се игра, а трофејни клуб сигурно неће имати лак задатак против састава из Каћа, који жели да ухвати прикључак са горњим делом табеле. Због тога је и подршка са трибина изузетно важна, као и одличне партије водећих рукометаша екипе Александра Драгутиновића, Дејана Златановића, Ненада Мандића, Дејана Бабића, Младена Шотића, Уроша Радосављевића, капитена Дарка Тодоровића, Спасоја Гачевића, Николе Дамњановића, браће Димитрић, Немање Бојичића, Срђана Милутиновића, Марка Антеља и све остале млађарије, јер је Звезди сваки играч важан у настојању да се врати на некадашње позиције, а тренутно је на добром путу и поред два непријатна пораза за које ће покушати да се искупи већ у недељу, а и у наредним сусретима. Најбољи стрелци Звезде у досадашњих осам кола су Драгутиновић са 43 гола, Мандић са 40, Шотић са 33 и Радосављевић са 31 поготком, док искусни чувар мреже Дејан Златановић брани одлично, а у прошлом колу је директно донео бодове екипи одбранивши седмерац у самом финишу утакмице у Пожаревцу.

Црвено-бели у последњих девет утакмица против Југовића у Београду имају знатно бољи скор који износи шест победа, реми и два пораза. Звезда је прошле сезоне славила са 27:25, док је тим из Каћа последњи пут однео бодове из престонице у сезони 2011/12, када су тријумфовали резултатом 26:23. Од сезоне 2006/07 Звезда и Југовић су се у првенству састајали укупно 18 пута, а Београђани су нешто успешнији са 10 победа уз седам пораза и реми, што и овога пута гарантује да ће се на терену водити велика борба клубова са великом рукометном традицијом.

Југовић уочи деветог кола држи осмо место са седам бодова, а у тиму има неколико изванредних појединаца. Репрезентативни голман Дејан Милосављев ове сезоне брани изванредно. На утакмици против Радничког нанизао је чак седам одбрањених седмераца и укупно 28 скинутих лопти, што је фантастичан учинак. Одлични стрелац Немања Белош зна да постигне велики број голова. Против Пожаревца је девет пута погађао мрежу, али није у врху листе стрелаца само због тога што је почетком сезоне пропустио три утакмице. Зато је његов изостанак надокнадио Никола Врговић, који је са 45 погодака лидер екипе. Њих тројица су покретачка снага екипе, али важне улоге имају и Душан Покрајац, Милан Лисица, капитен Александар Куртеш, Павле Павловић и Роберт Селеши.

Домаћи тим не треба да завара податак да Југовић на гостовањима има сва четири пораза ове сезоне. Црвена звезда има обавезу да се искупи за поразе од Слоге и Обилића, одигра максимално, побеђује у континуитету на свом терену и на тај начин се корак по корак приближи првом циљу, а то је пласман у плеј-оф. Публика ће свакако моћи да уживају у бравурама два понајбоља голмана у лиги Златановића и Милосављева, али и одличних стрелаца Драгутиновића, Мандића, Белоша, Врговића…

                             Црвена звезда – Југовић

                             9. коло Супер лиге Србије

                            недеља, 22. новембар 2015.

                      СЦ Шумице – Београд, 18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment