Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Милици Николић свечано уручена признања

Звездин прес центар био је мали да прими све који су дошли да поздраве и прославе још један велики успех Џудо клуба Црвена звезда, европску медаљу Милице Николић освојену на ЕП за млађе сениоре минулог викенда у Братислави.

Стојан Вујко председник УО ЏК Црвена звезда Милици Николић, европској шампионски уручио је  плакету Џудо клуба.

Поносни смо на европску титулу али и све остале медаље које је наша Милица Николић освојила до сада у каријери. У Братислави је освојила европски трон, али богату ризницу нашег клуба красе и друге Милицине медаље: вишеструка сениорска шампионка Србије и Балкана, злато на Европском  сениорском купу у Сарајеву 2014, бронза на Европском опену у Софији и  Европском купу у Београду, сребра на Европским куповима у Лињану и Деви и бронза на Европском купу у Солуну. Ипак пред Милицом тек предстоје успеси, јер је млада, рођена је 1994. године, а од полетараца члан је Црвене звезде, што значи да је практично проходала на струњачи у нашем клубу. Уједно Милица Николић је и одличан студент Полицијске академије у Београду – истакао је Стојан Вујко.

Милица Николић је још једном исписала златним словима спортску историју Џудо клуба Црвена звезда. Иван Бошњак, председник Скупштине Џудо клуба Црвена звезда Милици је уручио вредан поклон.

Врхунски резултат Милице Николић је  доказ да је Џудо клуб Црвена звезда на правом путу. Управо зато и позивам родитеље да децу упишу на џудо, да дођу у наш Џудо клуб Црвена звезда да виде како је то лепа и здрава прича и права спортско породична атмосфера. Милици желим сву срећу, као и да и у будућности настави са врхунским резултатима како је то чинила и до сада – рекао је Иван Бошњак.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz20112015-milica-nikolic-1

Иван Тодоров, председник УО СД Црвена звезда, некада и сам трофејни џудо репрезентативац, Милици Николић уручио је плакету у име Спортског друштва.

Част ми је да све поздравим у име Спортског друштва Црвена звезда, а још већа ми је радост јер сам и сам поникао у Џудо клубу Црвена звезда када сам 1974. године почео да тренирам. Велика је ствар када вас младе генерације надмаше. Био сам само други у Европи, а у последње две године Џудо клуб Црвена звезда има већ три шампиона Европе. Изузетно ме радују врхунска достигнућа џудиста Звезде. У минулој години били су трећи у Лиги шампиона, а ове у Голден лиги међу осам најбољих на свету – рекао је Иван Тодоров.

Пут спортисте до врхунског резултата никада није лак. Иван Тодоров је зато посебно истакао Миличину вољу, упорност и посвећеност на том путу.

– Успех увек зависи од великог рада, а Милица је била на великим искушењима. Имала је мононуклеозу, тешку повреду због које је била два месеца у Кањижи на опоравку. Имала је пех да је прошле године била пета на свету и у Европи, односно на корак до медаље. Уверен сам да ће нас Милица 2020. обрадовати олимпијском медаљом, а ми ћемо учинити све да обезбедимо  потребне услове – рекао је Иван Тодоров.

Иван Тодоров је посебно истакао све успехе спортиста Црвене звезде у свим категоријама и узрастима.

У име Спортског друштва Црвена звезда баш у години јубилеја, када обележавамо 70 година наших радости спортисти црвено-беле породице постижу изузетне успехе. У фудбалу смо остварили 14. победа у низу у првенству, први смо на табели са 16 бодова више од другопласираног, односно 21 у односу на вечитог ривала. У кошарци, освојили смо Куп Радивоја Кораћа, АБА лигу и шампионску титулу, шампионске титуле у свим категоријама. Спортско друштво Црвена звезда је у 2015. освојило 18 екипних трофеја, 12 титула и шест купова у сениорској конкуренцији. Млађе категорије освојиле су 16 трофеја, 15 титула и један куп. Марко Грујић, Предраг Рајковић, Вукашин Јовановић и Филип Манојловић су са фудбалском репрезентацијом освојили шампионат света за играче до 19 година. Недавно су кик боксери Црвене звезде Саша Полугић, Диана Дабетић и Теодора Манић освојили титуле шампиона света. Наш куглаш Марко Анић је двоструки првак света у конкуренцији кадета. Зорана Аруновић је освојила велики кристални глобус у Светском Купу, а освојила је и златну медаљу на Европским играма у Бакуу. Идеја коју су 1945. године наши претходници започели, ми на најбољи начин настављамо. Ове радости и успеси претходних 70 година нам дају оптимизам да ће Црвена звезда и наредних сто година бити место спортског усавршавања и врхунских резултата.

Као шлаг на торти тако се на крају свечаности Милица Николић, европска шампионка, обратила великом броју уважених званица у Звездином прес центру.

Одрасла сам у Џудо клубу Црвена звезда. Желим да се захвалим свима који су ми помогли на овом путу до медаље. Увек сам имала пуну подршку свих у Црвеној звезди и надам се да сам резултатима то на најбољи начин оправдала. Подршка свих клупских другова ми такође веома значи и без њих такође све ово данас не би било могуће. Уверена сам да ћу и у будућности свим Звездашима и љубитељима џудоа причињавати радост врхунским резултатима – закључила је европска шампионка Милица Николић.

Повезане вести

Leave a Comment