Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Рибница – Црвена звезда

Црвено-бели нису успели да се пласирају у осмину финала Купа ЦЕВ, пошто је боља од њих била финска екипа ВаЛеПа, а после скоро две недеље се враћају изазовима у домаћем шампионату, и то утакмицом у Краљеву против домаће Рибнице.

Одбојкаши Звезде се уочи овог кола налазе на петој позицији са две победе и једним поразом, и шест освојених бодова, али и са утакмицом мање, с обзиром да им је одложена утакмица четвртог кола против Новог Пазара. Звезда је отворила сезону поразом против Спартака у Љигу, а затим је била боља од Војводине и Инђије. Са друге стране, Рибница је изгубила све четири утакмице у Лиги (Нови Пазар – 0:3, Раднички – 2:3, Ниш – 2:3 и Партизан – 0:3). Иако су већ дужи низ година стабилан суперлигаш, који је пре две сезоне стигао и до финала Купа Србије, евидентно је да им ове сезоне предстоји тешка борба за опстанак у друштву најбољих. Нема сумње ни да је Звезда апсолутни фаворит у овом мечу, али, наравно, то се мора доказати на терену. Слично размишља и средњи блокер Звезде, Никола Мунћан, у изјави за званични сајт нашег одбојкашког клуба:

„Јасно је да када играте у Звезди свака утакмица мора да се победи. Зато очекујемо тријумф и у овом мечу. По нас би било повољно када би забележили победу у што краћем времену. Ушли смо у јак ритам утакмица, када играмо на свака три-четири дана, и било би добро по нас да победимо што пре како би имали више времена за одмор и за даље припреме наредних мечева. У Краљево одлазимо са опрезом. Рибница ове сезоне није стартовала најбоље. Играће без великог оптерећења и даће све од себе да нас победе, јер победити Црвену звезду је за све противнике престиж.“

Вук Милутиновић је пропустио прошлу утакмицу због повреде, а велика је вероватноћа да ће бити спреман за утакмицу у Краљеву.

Утакмица ће бити одиграна у Новој хали спортова, а остаје нам још само да позовемо све навијаче, пре свега из Краљева и околине, да дођу у халу, и помогну нашем тиму да стигне до нове победе.

Идемо до нове победе!

V коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Рибница – Црвена звезда,

Нова хала спортова у Краљеву, петак, 20. 11. 2015. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment