Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Јовић лидер Евролиге по просеку асистенција, Милер други блокер

Након разочаравајућег епилога утакмице у Стразбуру, бар једна лепа вест, тачније две, које ипак не могу много поправити расположење навијачима црвено-белих, али да поменемо и то да је Стефан Јовић је тренутно најбољи асистент Евролиге са просеком од 8,3 успешних додавања по утакмици, а Квинси Милер други блокер најјачег клупског такмичења на Старом континенту са 2,25 рампи у просеку.

Други меч узастопно плејмејкер црвено-белих нанизао је двоцифрен број асистенција. После рекордних 19 против Бајерна у Минхену, сада се зауставио на 10 у мечу против Стразбура. Међутим, Стефан је имао лоше шутерско вече, јер је погодио само један шут од 10 покушаја из игре, а морао је и раније ван паркета због пете личне грешке.

Иза Јовића је тренутно Француз Томас Ертел из Ефеса са осам успешних додавања по мечу, затим Ник Калатес из Панатинаикоса (7,3), док Василис Спанулис (Олимпијакос), Стефан Марковић (Уникаха) и Милош Теодосић (ЦСКА) имају по 6,8 асистенција у просеку. Ертел, Калатес и Марковић у петак играју утакмице 6. кола за своје клубове.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz12227599_1029627053764857_7133782643110912703_n

Квинси Милер је за кратко време успео да се наметне као један од најбољих блокера које је Звезда имала, максимално користи своје дуге руке, па је брзо покупио симпатије навијача и пробио се у сам врх листе најбољих блокера елитног такмичења где тренутно заузима високо друго место са 2,25 “банана“ по утакмици.

Доскорашњи НБА играч је дан након свог 23. рођендана у Стразбуру пружио одличну партију и забележио 23 поена, 12 скокова и четири блокаде уз пет погођених тројки из 10 покушаја. Да је Звезда славила, као што је требало да буде, Милер би био у најужој конкуренцији за МВП-а 6. рунде Евролиге, јер је забележио индекс 32.

Против Бајерна је имао три рампе, а на четири евролигашка меча просечно је бележио 14 поена, 6,3 скока и 2,25 блокада уз 60 одсто процента шута за два поена. Испред Квинсија на листи најбољих блокера тренутно је само Патрик Јанг из Олимпијакоса са 2,60 по утакмици.

Повезане вести

Leave a Comment