Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Пуно проблема у другом полувремену

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Стразбуру са 75:78, али судбину и шансу за пролаз у ТОП 16 фазу и даље држе у својим рукама, посебно пред две домаће утакмице у Пиониру, против Реала и Химкија. На конференцији за медије, тренери двеју екипа, оценили су, да су одлична одбрана Стразбура, и пета лична грешка Стефана Јовића, одлучили победника у овој утакмици:

Венсан Коле:
Морамо да извучемо поуке из ове утакмице, и чека нас пуно посла у наставку сезоне. Црвена звезда је показала изванредну игру у првом полувремену, али смо се вратили на паркет много агресивнији, и тај карактер који смо показали у других 20 минута ми много значи. Кембел, Бобуа и Лелу су били изванредни вечерас. Ипак, по мени кључни тренутак који је одлучио овај меч, била је пета лична грешка за Стефана Јовића. Знали смо да ће нам тај моменат дати шансу да подигнемо нашу игру на још виши ниво.
Дејан Радоњић:
Честитке Стразбуру на победи. Почели смо и отворили меч изванредно нападачки, али смо знали да ће у другом полувремену бити другачије, јер је Стразбур добар тим. И у овом мечу били смо хендикепирани бројним изостанцима и повредама, али смо такође имали и пуно проблема у организацији игре у другом делу, пошто је Стразбур играо одличну одбрану.“
Кошаркаши Црвене звезде Телеком, наредни меч у Евролиги, играју у петак од 20 часова против Реала у хали Пионир.

Повезане вести

4 comments

Estrella Roja нов 20, 2015 at 17:07

Ne znam kako je kod ostalih navijača, ali meni se ceo dan ,kroz flashbackove, proganjaju slike sinoćnjeg poraza. Prokleti Strazbur u košarci i fudbalu, Meš u finalu Kupa Koraća i revanš protiv Sampdorije u Sofiji kada smo trebali da izborimo novo finale KEŠ-a su crni datumi za mene kao Zvezdaša. Ipak, svi pomenuti porazi nisu toliko bolni, dobro izuzev Sampe, koliko je bolan gubitak sigurne pobede koja bi nas odvela u top 16, i omogućila da finansijski prodišemo u narednom periodu. Jedini krivac debakla u drugom poluvremenu, koji će se proučavati na raznim akademijama i to ne samo sportskim, je dotični gospodin o kome neću više ni reč napisati. On to ne zaslužuje. Samo da nesretni Strazbur ne bude nagoveštaj loših dana u našem košarkaškom klubu, upravo onako kako je delovao na naše fudbalere koji su izgubili „evropsko proleće“ u poslednjim sekundama (Bajković i Maksimović) i posle toga došli na današnji nivo epizodista u letnjim kvalifikacijama. Potrebno je neko da se javi kao protivteža Čovićevoj samovolji, iskreno iako mi političari izazivaju gađenje ne bih imao ništa protiv da uzmu učešće ako će to značiti bolje dane, makar privremeno. Ko još u Srbiji planira budućnost? Čović je upao u fazu samozadovoljstva i arogancije, a tu nema ni trunke ambicije kakve treba da bude kod čoveka koji želi da bude još bolji, odnosno da njegov klub čini iskorake u Evropi ne obazirajući se na neslavnu prošlost. Mnogi su opijeni prošlogodišnjom trofejnom sezonom, doduše top 16 i nije neki uspeh u Evropi sa onim dream teamom, pa smatraju da su ljudi koji vode klub kupili navijače za sva vremena. Provincijsko i poltronsko promišljanje.

Reply
Црни Грга из Мокрога Луга нов 20, 2015 at 16:28

Човече, па знаш ли ти где удараш и у шта лупаш?!
Смешан си и то сваки навијач види.
Ти не знаш кад требаш да узмеш тајм-аут, нити шта да кажеш играчима!
Сви то виде. Најмање пола минута ћутиш у тајм-ауту и ни реч не кажеш, јер не знаш како да зуставиш суноврат целе екипе.
Друго, правиш катастрофалне измене играча у време кад то није време!
Кад си ти знао да водиш тим и да сачуваш предност? НИКАД!
Па нас побеђују просечне екипе Олимпија и Игокееа и то на нашем терену.
Не вади се на повређене играче. Знаш ли шта ти играју и какву улогу имају у тиму они који и не знају шта играју и на коју страну требају да нападају.
Све у свему, што пре одеш са тог места Звезди ће пре сванути!

Reply
dexy122 нов 20, 2015 at 13:52

Dejanu puna podrska od mene. Sigurno da necemo menjati trenera pre utakmice sa Realom. Tako da ga ja do tada podrzavam. Ispadnemo li iz EL, mozemo da pricamo o smeni.

Reply
Zoran prćalovac нов 20, 2015 at 08:14

E moj Ti valjda je ovo objašnjenje.Mada nisam siguran da nije moglo drugačije.

Reply

Leave a Comment