Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Нестварна Звезда изгубила добијену утакмицу и поклонила победу Стразбуру!

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Стразбуру 78-75 (19-30, 15-22, 22-12, 22-11), после предности од 21 поенa разлике!

Тешко је и невероватно описати шта се десило у другом полувремену са Црвеном звездом. екипа која постигне 10 тројки и 52 поена за полувреме, а води 21 поен разлике вероватно се сматра победником. Звезда је постигла 23 поена у другом полувремену, а у последњој четвртини ниједан из игре и изгубила.

Почетак и полувреме какво се само пожелети може. Све је ишло како треба, шут споља, контролисана и игра и скок. Десет тројки, серија 16-0. Стразбур је само у ретким навратима личио на екипу. Звезда на крилима одличног шута до велике разлике и корак до победе која би била меч лопта за Топ16.

Али, у другом полувремену несхватљив пад. Звезди је стао шут споља, идеје за било шта друго није било, страх се увукао после смањивања разлике и уследио је пораз. Стразбур се није предао, није клонуо, већ је успео да поведе и задржи предност. Звезда сабласна. Додатан проблем су представљали по пет личних грешака Јовића и Гудурића, чиме је ротација још више умањена, а Тејић и Симанић нису ни учествовали у игри. Звезда није користила Цирбеса и Штимца под кошем, није било продора. Квинси Милер је остварио дабл-дабл учинак (23п 12ск 4блк), Јовић је био поново тимски опдличан (8ск 10ас), Симоновић је постигао 5 тројки, а звезда је изгубила.

На крају, Стразбур је славио и трећи пут у својој дворани и после Фенербахчеа и Реал Мадрида савладао и Црвену звезду. Мада је Црвена звезда савладала себе.

У наредном мечу, у Београд стиже Реал Мадрид, са идентичним скором 2-4. Сада је Топ16 далеко даљи него пре сат времена, када је био на дохват руке.

Стразбур је опет кобан по Звезду.

6. коло Евролиге

Стразбур – Црвена звезда 78-75 (19-30, 15-22, 22-12, 22-11)

Стразбур, „Рајн спорт арена“

Гледалаца: 5.318

Судије: Ерензуело (Шпанија), Замојски (Пољска), Кољеншић (Црна Гора)

СТРАЗБУР: Колинс 3, Бобуа 17, Лакомб 1, Лелу 24, Кемпбел 10, Мушиди, Тревис, Фофана, Голубовић 13, Вимс 4, Дупор 6. Тренер: Винсент Коле.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Ребић 2, Томпсон 4, Симанић, Тејић, Симоновић 18п 4ск 2ас (5/9 за три), Настић, Гудурић 13, Јовић 4п 8ск 10ас, Милер 23п 12ск 4блк (2/3 за два, 5/10 за три), Цирбес 9п 4ск, Штимац 2п 5ск. Тренер: Дејан Радоњић.

stefan-jovic-crvena-zvezda-telekom-belgrade-eb15
Foto: euroleague.com

ТОК МЕЧА

1/4 (19-30)

Црвена звезда меч почиње у петорци Јовић, Томпсон, Симоновић, Милер и Цирбес. На другој страни паркета су Колинс, Бобуа, Лелу, Вимс, Фофана.

Милер отвара утакмицу са три везане тројке, прве поене за Стразбур постиже Колинс са пенала, а затим и Бубоа. Милер постиже нове, затим погађа и Симоновић уз фаул и додатно бацање, Звезда на плус 8, на самом почетку утакмице, (6-14). Голубовић и Лелу прекидају мини серију Звезде, а Рајан Томпсон прекида мини серију Стразбура. Нова тројка за Звезду, Симоновић! Квинси Милееееер! 4/4 за три поена! Тајмаут Винсена Колеа.

Симоновић постиже нову тројку, Звезда је на плус 10, 15-25! Голубовић погађа оба пенала, а Гудурић седму тројку за Звезду! Након продора Гудурића, Штимац из одбојке постиже прве поене. Фантастичан почетак Црвене звезде у Стразбуру, 30-19.

Милер 14, Симоновић 9.

2/4 (15-22)

Ребић, Гудурић, Симоновић, Симанић, Штимац на паркету. Лелу је фаулиран при шуту за три поена и погодио је сва три слободна бацања,  затим погађа и са спољне позиције за два, најефикаснији појединац у француској екипи, 10 поена. Серија Стразбура и Лелуа, тајмаут Дејана Радоњића. Нова тројка за Симоновића, осма за Звезду! Узвраћа Кемпбел на другој страни. Гудуриииииић! Нова тројка, његова тројка, девета за Звезду, 9/16 за три! Тројка и за Лелуа, погађа и Дупор, 32-36. Гудурииић, трећа тројка, десета Звездина! Јовић краде лопту и лагано полаже у контри, 41-32 за Звезду!

Звезда игра невероватно у нападу, шут споља фанемоменално функционише. Потребна је боља дефанзива. Милер промашује прву тројку, а затим бележи прву рампу. Јовић није погодио за три поена, није ни Дупор, Колинс фаулира Милера при покушају закуцавања. Какво би ово закуцавање било! Квинси Милер половичан са пенала, Звезда опет на плус 10, 42-32. Стефан Јовић је већ забележио 6 асистенција. Цирбес лепо гради позицију и погађа, затим и Милер закуцава, Звезда на плус 16, 48-32! Фантастично полувреме Црвене звезде у Стразбуру, плус 20, 32-52!

Голубовић постиже поене за Стразбур после дужег времена и прекида Звездину серију од 16-0! Звезда фантастична у Стразбуру! Рампа Милера за полувреме као шлаг на торту, 34-52!

Милер 17п 7ск 3блк, Симоновић 12п 2ас, Гудурић 9.

3/4 (22-12)

Јовић, Томпсон, Симоновић, Милер и Цирбес, идентична петорка са старта меча отвара друго полувреме. Идентичан и почетак, Милер нова тројка! 20 поена Квинсија Милера, 4/5 за три поена. Кемпбел постиже два поена, Симоновић греши у нападу. Лелу, нови поени, најефикаснији играч Стразбура са 15 поена. Мини серија Стразбура, тајмаут Дејан Радоњић. Квинси Милер на сва дкока од дабл-дабл учинка, други меч на којем постиже 20+ поена узастопно.

Звезда дуго без коша, само тројка Милера са старта другог полувремена. Гудурић стиже до 4 фаула, нови скок за Милера. И коначно кош, тројка Симоновића! Лелу сигуран са пенала, 2/2, Звезда на +15. Поново погађа Лелу, 21 поен. Симоновић, нова тројка, његова шеста! 14 тројки је постигла Црвена звезда вечерас. Сјајан је и Жереми Лелу вечерас, погодио је тројку преко руке Симоновића, 24 поена. Бубоа је са пенала преполовио Звездину предност, Стразбур у игри, 56-64.

Милер 20п 9ск 3блк, Симоновић 18п.

4/4 (22-11)

Јовић, Томпсон, Симоновић, Милер и Цирбес на паркету. Дупор погађа, Стразбур на само -6. Звезда у драстичном паду, два различита полувремена. Звезда је имала +21 на почетку другог полувремена. Дупор поново прецизан, 60-64. Бобуа постиже тројку, 63-64.

Милер сигуран са пенала, први поени за Звезду у последњој четвртини, први пиоени за Звезду и Милера после дужег периода. Звезда је пала у скоку, Стразбур је то искористио. Штимац није искористио ниједно бацање, али Ребић јесте оба. Стразбур дуго без коша, Звезда успева само преко слободних бацања да погоди, Гудурић прецизан оба пута, 63-70. Бубоа прекида Звездиних 6-0 са бацања, са два слободна бацања. Звезда још без коша из игре. Бубоа срија 6-0, Стразбур поново на поен минуса. Голубовић погађа, за њим и Вимс, Стразбур први пут води на мечу, 73-70. Милер греши у корацима, кошмар у Стразбуру. Гудурић прецизан са пенала, Звезда још без коша из игре. Бубоа је одличан у другом полувремену, поготво у последњој четвртини, непогрешив са пенала 8/8 17 поена, 75-72. Гудурић губи лопту, Кемпбел у контри, кош и пети фаул Марка Гудурића. Стразбур на +6, 78-72. Звезда је прокоцкала +21 за мање од 20 минута. Цирбес сигуран са пенала, Милер блокира Бобуу и бележи скок, дабл-дабл учинак за њега. 48 секунди до краја, Звезда у проблему, Јовић и Гудурић имају 5 личних грешака. Ребић не погађа за три, али Милер се изборио за лопту, Тревис га је фаулирао. Милер прецизан само једном. Стразбур је победио Црвену звезду након 21 поена минуса.

Милер 23п 11ск 4блк, Симоновић 18п 4ск 2ас.

Повезане вести

27 comments

JoleDjole zvezdasi нов 20, 2015 at 11:40

Godinama sam sa caletom gledao Zvezdu u Pioniru kako se bori za bori za opstanak, bori da prezivi… Onda je dosao Covic, podigao Zvezdu, prekinuo 15 godisnju dominaciju Partizana, od nas napravio postovanog Evroligasa i sada se radujemo pobedama protiv najboljih klubova u prepunoj Areni i Pioniru. Citam vase komentare i potpuno sam zbunjen al sad razumem zasto smo tu gde jesmo kao narod, shvatam do koje mere smo nezahvalni i nerealni, u tome smo prvaci sveta! ZVEZDO VOLIM TE!

Reply
Crni Grga iz Mokroga Luga нов 20, 2015 at 08:35

Jedini način da se zaustavi daljne brukanje Zvezde i gubljenje već dobijenih utakmica je da mi navijači prestanemo dolaziti na utakmice sve dok Čović ne otera Radonjića i dok ne nadje nekog trenera koji bar nešto zna iz košarke.
Radonjić uzme taj-aut i više od pola minuta ćuti (!). To nema ni u zonskim ligama.
Bojkotujmo utakmice pa nek ih Zvezda igra za Čovića i Radonjića.
Ovo je nezapamćena bruka. Pamti li neko da je Radonjić, trenerska neznalica, znao da utakmicu privede kraju i onda kad je Zvezda imala veliku prednost..
Bojkot sve dok ne oteraju Radonjića, inače, porazi od slabijih ekipa kao Olimpije i Igokee će se redati kao na tacni!

Reply
pera нов 20, 2015 at 12:45

Au to nikako pa za koga ti čoveče navijaš.

Reply
dexy122 нов 20, 2015 at 02:25

Jako tezak poraz. Najvise me boli sto bi ovu utakmicu verovatno dobili da smo imali jos jednog pleja. One izgubljene lopte Rebica su nas kostale. Ne zameram njemu. Nije njegova krivica sto je Jovic napravio 5 licnih. Rebic nema iskustva za ovakvu utakmicu. Vidim da svi govore za Radonjica najgore stvari. Ja cu jos da se strpim jer ne zelim da pricam jedno a onda ako daj boze dobijemo Real u Pioniru pricam kako je Radonjic car. Jedino sto mogu da pitamo ove sto teraju Radonjica, onako bez nekog vredjanja. Ko je po vama trener koji moze da zameni njega? Prvo sto mi pada na pamet je Gurovic, ali on nema iskustva i prosli bi sve nanovo s njim. Treba nam neki proveren trener, a ima li takvih trenutno koji bi hteli u Zvezdu?

Reply
pera нов 20, 2015 at 07:03

I ja ne bih da komentarišem ove prethodnike a vidim da je i njima jadnicima teško kao i meni. Prosto ne mogu da poverujem da mi u timu nemamo igrača koji može da napravi dvokorak i probije ovako široko postavljenu zonu. Razbili smo ih čudili su se gde se nalaze a onda mi u trećoj četvrtini nismo dali koš. Ne boli poraz već način na koji smo poraženi. Mi smo se već ko zna koji put uplašili da ćemo dobiti meč i problem je psiha doneta iz predhodnih poraza. Mali Gudurić je napravio iste greške kao protiv Igokee i ispade izgubio meč. Mislim da je bio problem u Radonjiću jer je prestao da koristi roster u drugom poluvremenu u Minhenu je rizikovao i kad nije išlo izvukao džokere klince koji se nisu libili da odigraju. Sada je ostao na priči neko će da prodje par puta bez ideje kako. Ako nam se što pre ne vrati Dangubić mi ćemo pored nekorisnog Tompsona evo i bez Lazića a mislim da je on bio sinoć da bismo lagano dobili ovaj raspali tim imati problem tamo gde smo imali najviše igrača. Meni je žao jer se videlo da smo kvalitetniji i da možemo i zašto da se sada vadimo na Realu ili ne znam kome kad smo ovaj tim Strazbura laganica mogli bar sa 10 razlike da zalepimo za dno tabele. Oni do kraja nemaju koga da pobede jer su realno gori od svih. Protivnik sinoć nije imao nijednog igrača koji je zaslužio da dobije utakmicu. Pobedili smo sami sebe.

Reply
dexy122 нов 20, 2015 at 13:50

Ne znam kako je Strazbur gori od svih kada nije izgubio utakmicu kod kuce. Srusiti Real i Fener nije mala stvar ma kako god igrali. Mislim da nema loseg tima u nasoj grupi i procice samo oni koji budu imali srece. I Himki.

Reply
Црни Грга из Мокрога Луга нов 20, 2015 at 00:52

Утакмицу није изгубила Звезда. Звезда је свакако скрпљена с конца и с конопца.
Утакмицу је изгубио Небојша Човић који још увек држи такозваног тренера Дејана Радоњића.
Радоњић је кошаркашка незналица.
Све даље је сувишно коментарисати!

Reply
doctor bumbar нов 20, 2015 at 00:31

Tompson je katastrofa. On je uzrok svih losih igara ove sezone. Dosta smo trpeli. Krajnje je vreme da ga otpuste. Radonja nemoze da daje koseve. Ovo je jos i dobro. Da nisu isle trojke bio bi potop i preko 30 razlike za protivnika…

Reply
Miljko нов 19, 2015 at 23:59

Radonjic ili ne? Ne bih da ulazim u to. Samo znam da ukoliko do kraja nedelje ne dovedemo krstene jedinicu i dvojku,necemo dobro proci ni u ABA Ligi. Jovic ne moze sam. Prosle sezone su na pleju mogli igrati Vili,Djenka i Jovic.Sada je tu Rebic. Na dvojci se ne zna ko je gori. Gudura ili Tompson? Ajde,Gudura je nase dete i treba ga istrpeti. Ali Tompson?!? Covek je doveden da pravi razliku a ne moze pogoditi nekoliko otvorenih suteva za redom!!! Ponavljam. Jedinica i dvojka pod hitno!!! Olimpija i Laktasi su dovoljna opomena. Ukoliko najhitnije adekvatno ne kompletiramo sastav, nece biti dobro. Sportski pozdrav!

Reply
Krajišnik Batajnica нов 19, 2015 at 23:58

Radonjić treba da ode,nema smisla više da nas bruka. Muka mi je više od njegovih izjava, uvjek nalazi neka opravdanja.Treba nam ozbiljan i iskusan stručnjak pod hitno.

Reply
Delija Krajina нов 19, 2015 at 23:26

Ovo je strašno, šta reći na sve ovo, tuga i bruka, za plakanje.Za ovo treba neko da preuzme odgovornost i napusti klub. Ovo se više ne može gledati!!!

Reply
Mississauga нов 19, 2015 at 23:07

Covic je kriv !

Reply
Estrella Roja нов 19, 2015 at 23:07

Treba biti pravi mađioničar da izgubite skoro dobijenu utakmicu. Nadam se da je Čović zadovoljan time što smo izgubili manje od dvadeset poena, Medeni mesec gazde i njegovog mezimca kvazi-stručnjaka sa navijačima je gotov. Ne pale više parole gde smo bili….Nikad veći novac nije bio unesen u klub nego u zadnje dve-tri godine, i mi nikad goreg trenera nismo imali. Za novac je najmanje zaslužan Čović, ali je itekako zaslužan za forsiranje jedne neznalice koji prostu akciju ne zna da postavi. Bilo je pitanje kada će nam stati nestvaran šut za tri poena, jer mi pozicionu igru nismo ni u prvom poluvremenu imali da bi mogli unapred slaviti pobedu posle dvadesetak razlike. Faktor minus nam je upravo Radonjić. Još nešto, jedna u nizu potvrda da deca ne mogu da odlučuju u ključnim momentima Evroligaške utakmice, a za to je odgovoran neko ko je uopšte dozvolio da na kraju ostanemo, uslovljeni lošom selekcijom igrača – izuzev Milera, sa Rebićem i Gudurićem kao igračima odluke. Zašto je Tompson držan na klupu prilikom stizanja rezultata od strane prosečnih Francuza, samo je jedno od mnogobrojnih večerašnjih dilema. Mislim da je ovo kraj za Zvezdu u Evroligi, otprilike imamo 1 promil šanse za preokret. Tuga jeb..a 🙁

Reply
Gašpar нов 19, 2015 at 23:06

ćoavi je smrad veći od smradonjića, samo su mu pare u onim podmuklim i frljavim očima fuj fukaro jedna i druga…………………….

Reply
sasa нов 19, 2015 at 23:05

bice gudura dobar igrac treba ga istrpeti 5-6 godina-
RADONJICU ti ne da si promasio klub ti si bre covece zalutao kao trener u ovom sportu.
COVICU ako ne smenis ovog bulja..g i ne das tomsonu otkaz ti takodje nemas pojima kao i doticni.
vidimo se dogodine ja zivaca vise nemam
zbogom

Reply
danass нов 19, 2015 at 23:04

Sad me samo zanima kojim argumentima ce se braniti lik i delo g-dina nazovi trenera.Posle ovog,ako ne podnese ostavku,izgubicemo i od Sutjeske u ABI.Posle ovog mora sok terapija u liku novog trenera,inace ode sezona!

Reply
danass2 нов 19, 2015 at 23:33

Ljudi na forumu RSB ladno opravdavaju poraz i brane trenera u stilu sta da se radi,mladi igraci isl…u redu,ako vam je dobro,onda nista!

Reply
Estrella Roja нов 20, 2015 at 01:07

To su ti klasični botovi. Sa njim ne vredi ulaziti u raspravu pošto nemaju argumente već samo ponavljaju mantru „gde smo bili pre pet godina, a gde smo sada“. Pokajao sam se što sam se uopšte registrovao na tom mestu, rešenje je izlogovati se sa tog sektaškog foruma i izbegavati ih u dugom luku. Jedino ako želiš da nabijaš sebi pritisak…

Reply
otpisani101 нов 19, 2015 at 22:55

radonjicu-luzeru…odlazi…muka mi je vise i od radonjizma i od radonjica a i od onih koji ga podrzavaju…

Reply
Стефан нов 19, 2015 at 22:52

Радоњићу, све ти претке и потомке на гомилу, знаш већ шта, и теби и оном ко те довео у Звезду да нам скраћујеш по десет година живота…ето толико од мене, олошу над олошима, клошарчино брђанска, незналицо над незналицама, дунстеру над дунстерима!

Reply
РУК нов 19, 2015 at 22:51

Водиш у трећој четвртини са 21 разлике и изгубиш утакмицу…Ахахахахахахахаха….Треба бојковати ове циркузанте све док не отерамо дилетанта „тренера“, 5 промашених играча и бандита Ћокија са њима на челу!

Овај садржај је копиран од http://www.mojacrvenazvezda.net/124584/2015/11/19/strasna-zvezda-na-18-u-strazburu-3452-34-uzivo/

Reply
josif нов 19, 2015 at 22:51

Nece meni botovi i novinari menjati trenera“rece Covic i ostade ziv!Plus 15 i poraz od Igokee,plus 21 i poraz od Strazbura.Svaka cast Radonjicu,jel imas trunke morala kad kosarku neznas.Pozz.MKD

Reply
misko miodrag нов 19, 2015 at 22:50

Muka mi je od ovakve košarke.Opet sve po starom.Vreme je za promene.

Reply
nebojsa нов 19, 2015 at 22:50

E moj Radonjicu ……

Reply
РУК нов 19, 2015 at 22:48

Водиш у трећој четвртини са 21 разлике и изгубиш утакмицу…Ахахахахахахахаха….Треба бојковати ове циркузанте све док не отерамо дилетанта „тренера“, 5 промашених играча и бандита Ћокија са њима на челу!

Reply
Djole-Jagodina нов 19, 2015 at 22:46

sta reci kad ispustis 21 poen viska.Zato Radonju nemogu da zamislim a kamoli da gledam jer tu trener treba da odradi posao ali on nezna pa nezna

Reply
Dule1234567890 нов 19, 2015 at 20:35

idemo ZVEZDOOOOOO !!!!!!!!!!!!DO POBEDE!!

Reply

Leave a Comment