Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Штимац: Звезда је сада прави евролигашки тим, пресрећан сам због тога

Центар Црвене звезде Владимир Штимац опробао се у улози блогера за званични сајт Евролиге. У тексту се између осталог осврнуо на победу против Бајерна и гостовање у Стразбуру у 6. колу групе А, а његови утисци о организацији клуба после повратка након пет година су сјајни.

– Када сам се вратио, затекао сам други систем, Звезда је нешто потпуно ново. Председник клуба је ствари поставио на своје место, Звезда је сада прави евролигашки тим са најбољим условима за играче. Клуб и руководство имају здраве основе за развој, као и сви којима је Звезда у срцу, пресрећан сам због тога. Осећај због повратка у црвено-бело је сјајан, Звезда има посебно место у мом кошаркашком животу. Невероватно је играти пред својим навијачима, то даје додатну енергију за игру. Уз њих је теже противницима, наши играчи добијају додатну снагу – написао је Штимац, а затим се осврнуо и на велику победу у Минхену против свог бившег клуба:

– Против Бајерна смо показали заједништво. Победили смо заједно јер смо и одбрану и напад играли као тим. Победити Бајерн у Минхену није мала ствар, играо сам тамо прошле године, моји пријатељи су тамо, добио сам поклон пре меча. То је леп знак пажње од њих, они су добро организован клуб, уз то је тренер Светислав Пешић много утицао на моју игру, људски и професионални развој.

Штимац се дотакао и предстојећег гостовања у Стразбуру, али је меч тренутно у сенци свега што се дешавало претходних дана у престоници Француске:

– Биће тешка утакмица, свесни смо да меч има и емотивну ноту због трагедије која се догодила у Паризу. Биће много емоција, људи су на страшан начин изгубили живот, тешка су времена за француски народ сада. Могу само да упутим речи саучешћа – закључио је популарни Штиме.

Повезане вести

1 comment

czv нов 18, 2015 at 19:31

A trener nije ni za b ligu!!!

Reply

Leave a Comment