Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвено-бели елиминисани из Купа ЦЕВ

Црвена звезда није успела да се пласира у осмину финала Купа ЦЕВ, пошто је и у реванш утакмици шеснаестине финала поражена од финске екипе ВаЛеПа – 2:3 (25:23, 23:25, 25:23, 22:25, 12:15). Ипак, европска одисеја није завршена за наше одбојкаше пошто ће наставити такмичење у Купу изазивача.

Прва три сета су била врло неизвесна, и играла су се „на једну лопту“. Средином четвртог сета, гости праве велику серију, Звезда се касно пробудила, па су гости изједначили резултат у сетовима, и оверили пласман у осмину финала Купа ЦЕВ. Пети сет био је без резултатског значаја, а поново су се гости боље снашли.

Почело је игром поен за поен, да би наши одбојкаши отишли са два поена предности на први технички тајм-аут (8:6). Финци су преокренули резултат након паузе, а Звезда је успела да врати предност пред одлазак на други технички тајм-аут. Серијом од 4:0, гости поново прелазе у вођство  (17:19). Звезда везује два поена, Финци узвраћају истом мером. Ипак, црвено-бели подижу ниво игре и са три узастопна поена стижу до две сет лопте, уз одличну игру у блоку Александра Околића. ВаЛеПа је одбранила прву, али другу није могла – 1:0 (25:23).

Пожртвована игра црвено-белих у одбрани настављена је и у другом сету, али нису успевали наши одбојкаши да направе осетнију разлику. Распламсала се борба, а гости одлазе са минималном предношћу на први технички тајм-аут. Финци први освајају поен и након одмора, али црвено-бели одговарају са два узастопна поена (9:9), а убрзо прелазе и у вођство (11:10). Уследила је игра поен за поен, све до два узастопна поена гостију (14:15), која су им омогућила да са минималном предношћу оду и на други техничи тајм-аут (15:16). ВаЛеПа осваја и наредна два поена, што је било сигнал за тренера Црвене звезде да реагује тајм-аутом. Први пут у сету једна екипа је стигла до три поена предности (15:18). Звезда везује два поена након паузе, па је и тренер финске екипе затражио предах (17:18). Пауза је пријала гостима који освајају наредна три поена (17:21). Звезда је успела да преполови предност након новог тајм-аута Кобиљског (19:21). Гости долазе до три сет лопте, Звезда је успела да одбрани две, али не и трећу – 1:1 (23:25). ВаЛеПа је тако стигла на корак од пласмана у осмину финала Купа ЦЕВ.

Финци су одржавали два поена предности, стечених на самом почетку трећег сета, све до одличног блока Мунћана (6:6). Као и у другом сету, ВаЛеПа одлази на технички тајм-аут са поеном предности (7:8). Стојсављевић искористио одличну одбрану Шкрбића да доведе Звезду у вођство (9:8). Поново је уследила игра поен за поен, што прекида Благојевић (14:12). Гости ас поеном поново поравнавају резултат (14:14), а блок Благојевића не дозвољава Финцима да поново оду са минималном предношћу на технички тајм-аут (16:15). Грешка гостију враћа Звезду на +2, а након тајм-аута, Звезда преко тројног блока стиже до новог поена (20:17). ВаЛеПа се није предавала, готово по истом рецепту као и Звезда везује три поена и поново се враћа и меч (20:20). Околић прекида серију, а затим је у блоку сигуран и Буцуљевић (22:20). Мунћан није насео на варку гостију, што омогућава Звезди да се врати на +3 (23:20). Звезда стиже до две сет лопте, прву није искористила, али гости затим праве сервис грешку, па је наша екипа поново повела у сетовима – 2:1 (25:23).

Прва три поена у четвртом сету освојили су гости, али су црвено-бели брзо поравнали резултат (6:6). Ипак, гости одлазе са +2 на први технички тајм-аут, а успевају да вежу још два поена након паузе (6:10).  Звезда осваја наредна два поена, али је убрзо потпуно стала. Почела је серија гостију која им је донела шест поена предности пред одлазак на други технички тајм-аут, а серија је настављен и након паузе (10:17). Звезда је пришла на четири поена заостатка (17:21), и пропустила прилику да се додатно приближи. Одличан сервис Мунћана омогућава Околићу да спусти разлику на свега два поена заостатка (21:23). Ипак, било је касно за преокрет, пошто су гости искористили другу сет лопту – 2:2 (22:25).

Пети сет није имао резултатски значај, а гости су први стигли до осетније предности, и то пред промену страна (5:8). Звезда је освојила наредна два поена, али се ВаЛеПа одмах вратила на +3. Црвено-бели су поново успели на приђу на поен заостатка (11:12). То је све што је наша екипа успела да уради у овом мечу, пошто Финци освајају наредна два поена, а затим користе другу меч лопту – 2:3 (12:15).

Најефикаснији на мечу био је Оли Кунари са 26 поена, док је код црвено-белих највише поена постигао Александар Благојевић (22).

Црвена звезда ће наставити такмичење у Купу изазивача, где ће играти против бољег из дуела II кола овог такмичења у коме се састају Анортозис Фамагуста (Кипар) и Хапоел Кфар Саба (Израел). Израелци су као гости тријумфовали у првом мечу (3:0), а реванш меч је на програму сутра (среда, 18. новембар).

Главу горе, момци!

Црвена звезда – ВаЛеПа 2:3 (25:23, 23:25, 25:23, 22:25, 12:15)
Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 550. Судије: Мауро Карло Гитре (Италија) и Славиша Кузмановић (БИХ). Трајање меча: 146 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 17, Јевтић (либеро), Шкрбић 8, Гмитровић 3, Стојсављевић 14, Мунћан 8, Благојевић 22, Вељовић, Буцуљевић 3. Нису играли: Ђурђевић, Штавлић и Милутиновић. Тренер: Драган Кобиљски.
ВАЛЕПА: Весанен 21, А. Еско 1, Крастинс 3, Јокинен 9, Оксала 2, М. Еско 2, Левченко 13, Корхонен (либеро), Венски 13, Кунари 26. Тренер: Угис Крастинс.

Повезане вести

Leave a Comment