Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – ВаЛеПа, реванш меч шеснаестине финала Купа ЦЕВ

Одбојкаше Црвене звезде након десетак дана паузе очекује нова утакмица, и то реванш утакмица четвртине финала Купа ЦЕВ. Црвено-бели су поражени у првој утакмици у Финској резултатом 3:1, па су им на домаћем терену потребна сва три бода да би добили шансу да се кроз „златни сет“ пласирају у осмину финала овог такмичења.

Пошто је меч четвртог кола Суперлиге Србије био одложен на захтев Новог Пазара, Звездини одбојкаши су имали више времена да се припреме меч са финском екипом, а тренер црвено-белих, Драган Кобиљски, очекује тешку утакмицу, и сматра да пауза неће утицати на екипу:

„У овом тренутку ова кратка пауза неће утицати на екипу, али оно што јесте проблем је да ће меч против Новог Пазара доћи у неком периоду када имамо много утакмица, тако да ће нам одлагање тог меча представљати проблем у будућности. У децембру би могли да одиграмо 12 утакмица што је заиста много за један месец,“ изјавио је Кобиљски за званични сајт нашег одбојкашког клуба.

Тешку утакмицу очекује и капитен наше екипе, Максим Буцуљевић:

„Биће изузетно тешко. Они су искусан тим, у шта смо се у Финској и уверили. Нисмо играли тако лоше, већ нисмо успели да решимо контре и то нас је коштало једног или можда и два бода. Зато смо сада у незавидној ситуацији јер треба да победимо 3:0 или 3:1 да би се изборили за златни сет и можда пролаз даље. Имају веома искусне играче, имају интернационалце и то је један јако квалитетан тим који мало греши. Мораћемо да будемо на високом нивоу да би их победили. Спорт је такав да се не може ништа предвидети. Очекујем да ћемо уз једну добру партију, можда и једну од бољих ове сезоне, прво дочекати златни сет, а потом и славити пласман у осмину финала.“

Што се тиче састава екипе, Вук Милутиновић је задобио повреду зглоба, и питање је да ли ће наступити на овом мечу, док Немања Јаковљевић није лиценциран за европска такмичења.

Укратко о противнику сте већ могли да прочитате у најави првог меча, па нам остаје само да пожелимо срећу нашој екипи, и позовемо навијаче да помогну тиму да трећу годину узастопно елиминишу једну финску екипу из европских такмичења. Према пропозицијама такмичења, за победу од 3:0 и 3:1 се добија три бода, док победа од 3:2 вреди два бода, с тим што поражени добија један бод, тако да ће црвено-бели морати да дају све од себе не би ли прошли у следећу рунду Купа ЦЕВ.

Уколико Црвена звезда успе да преброди ову препреку, у осмини финала ће играти против победника дуела Антверпен (Белгија) – Фоиникас Сирос (Грчка), док ће у случају пораза црвено–бели такмичење наставити у шеснаестини финала Купа изазивача против победника двомеча II кола овог такмичења: Анортозис Фамагуста (Кипар) – Хапоел Кфар Саба (Израел).

Идемо до нове победе!

Шеснаестина финала Купа ЦЕВ:

Црвена звезда – ВаЛеПа,

УСЦ „Вождовац“, уторак, 17. 11. 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment