Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: „Није било хитних састанака, анализирали смо утакмицу као и друге до сада“

Човић: Ако би неко ставио 100 евра цену карте, полупали би га као ...

Поједини медији објавили су да је синоћ након пораза Небојша Човић „рибао“ играче и стручни штаб.

„Није било никаквих хитних састанака, нити рибања екипе и тренера. Оно што је већ познато и што је нека моја пракса јесте да после сваке утакмице дођем до свлачионице и разговарам са тренером. Такође, моја пракса је и да пре утакмице будем уз тим и да оверим са играчима и пружим им максималну подршку. Исто је тако током полувремена евролигашких утакмица. Тада обично стојим са Нешом Илићем испред свлачионице, не улазим унутра, али нас двојица разговарамо о свим дешавањима. После Игокее није било никаквих посебних прича, већ смо разговарали као људи. Радоњић је, на пример, сат времена седео са мном у кафићу у склопу Пионира и разговарали смо о утакмици“, рекао је Човић за „Моцартспорт“ и истакао да је пораз тешко пао екипи али да нема речи о сменама.

„Ја око тога не могу и не желим да дајем изјаве сваке недеље. Тренери се не смењују после једног пораза. Знате како то код нас иде – када се победи Бајерн онда је тренер најбољи на свету. Када се доживи пораз од Игокее, онда је најгори. Не може тако да се води клуб, на основу таквог размишљања. Ко зна зашто је овај пораз добар. Сви знамо зашто је лош. Сваки пораз има своје мане и врлине, као што свака победа има своје врлине и мане. Али, ништа се сензационално није догодило. То што се наше друштво храни негативним сензацијама, то је општи проблем у овој земљи“.

Не крије Човић да је утакмица анализирана, али исто као и све друге до сада.

„Јесте, седели смо и анализирали шта је било добро, а шта лоше. Ако желите да напредујете онда увек морате да правите анализе. Нико од играча, тренера и чланова стручног штаба и управе није желео да се пораз од Игокее догоди. После утакмице сам рекао свима да је сада потребно да смире главе, јер је јако опасно предузимати нешто под таквим ударом адреналина. Потребно је да прође одређено време, да се страсти смире. Пораз од Игокее је последица бројних лоших околности. Било је грешака, то је јасно, али сви који су гледали утакмицу могли су да виде да нам поред аут линије седи комплетна једна петорка играча. У ротацији нисмо имали Лазића, Јовић је био потрошен после оне партије у Минхену и није било логично да он игра свих 40 минута. Њега је мењао Никола Ребић, али он је млад момак, код њега су осцилације нормална ствар“.

Председник клуба је додао да разуме навијаче.

„Ја њих искрено разумем. Разумем незадовољство и донекле могу да их оправдам, али ја не могу да будем класичан навијач. Црвена звезда не траје само једну утакмицу. Сетите се само где се клуб налазио не тако давно, а где је сада. Нажалост, проблем овог народа је што воли негативан сензационализам. Пући ћемо од те негативне енергије која се ствара, али то је проблем целог друштва и ове земље. Иако сам толико година у кошарци као играч, тренер, функционер и председник никада себи нисам дозволио да причам добро или лоше после утакмице. Треба издржати све ово и мирне главе сагледамо ситуацију. Не смемо да подлегнемо негативној атмосфери која се упорно ствара“, закључак је Човића.

Повезане вести

Leave a Comment