Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Пораз одбојкашица од ТЕНТ-а

У петом колу Суперлиге Србије, одбојкашице Звезде су дочекале обреновачки ТЕНТ, а меч је обележио повратак Иване Ђерисило у тим Црвене звезде, након дванаест година. Ипак, Обреновчанке су у скоро па домаћинској атмосфери биле боље након три сета: Црвена звезда – ТЕНТ 1:3 (25:23, 18:25, 16:25, 18:25). У првом сету се водила велика борба, али је наша екипа ипак била мирнија у неизвесној завршници, и решила га у своју корист. У другом сету, другачија слика – црвено-беле су имале вођство само на старту сета, који затим у потпуности припао гошћама. И у трећем сету је ТЕНТ био у константном вођству, па су Обреновчанке релативно лако преокренуле резултат у сетовима. Слично је било и у четвртом сету, па је ТЕНТ освојио сва три бода у овом мечу.

Почело је игром поен за поен. Блок Чанак-Миленковић најављује Звездину серију, пошто су у наредна два напада биле сигурне Ђерисило и Миленковић (8:4). Гошће су успеле да преполове разлику након тајм-аута (9:7), а убрзо су пришле на поен заостатка (10:9). Нина Росић се неколико пута одлично одбранила, али њене одбране нису преточене у поене у нападу, па је ТЕНТ успео не само да изједначи, већ и да поведе пред одлазак на технички тајм-аут (11:12). Противнице прве освајају поен и након паузе, али црвено-беле серијом од 3:0 враћају вођство на своју страну, уз одличне сервисе Анастасије Скулић (14:13). На сервис Весне Читаковић-Ђуришић предност је увећана (17:14). Гошће одговарају са два везана поена. Катарина Чанак користи одличан сервис Бојане Миленковић да врати наш тим на +3 (20:17). После тајм-аута, ТЕНТ још једном везује два поена, па је и тренер Звезде, Бошковић, био приморан да затражи предах. Црвено-беле долазе до две сет лопте, Миленковић користи другу – 1:0 (25:23).

Дуг поен на старту другог сета, уз неколико лепих потеза на обе стране, припао је нашој екипи, као и два наредна поена. ТЕНТ одговара серијом од 5:0, па је Бошковић у раној фази сета затражио тајм-аут (3:5). Тек је након шестог узастопног поена серија прекинута, а предност противница је почела да расте до +5 пред одлазак на технички тајм-аут (7:12). Слична слика је била и након паузе (11:17). Блок Чанак-Ђерисило постиже поен након одличног сервиса Марије Пуцаревић, што је био је сигнала за тренера ТЕНТ-а да затражи предах (14:18). Пауза је уродила плодом пошто ТЕНТ везује три поена (14:21), а затим и мирно приводи сет крају – 1:1 (16:25).

Одлична игра ТЕНТ-а наставила се и у трећем сету. Гошће освајају прва три поена, уз два аса Тамаре Рогановић. Звезда је пришла на поен заостатка одличним сервисом Читаковић-Ђуришић (5:6), али су противнице убрзо поново увећале предност (6:10). Секулић везује два поена (8:10), али гошће ипак одлазе са +4 на технички тајм-аут (8:12). И први поен након паузе је припао ТЕНТ-у, који одржава ову разлику неко време. Бошковић је покушао променом техничара да размрда тим, па је на терен ушла Александра Брђовић. Доста грешака је направила наша екипу у овом сету, па никако није успевала да ухвати прикључак (13:18). Ипак, није се предавала Звезда, блок Чанак-Ђерисило смањује разлику на свега два поена заостатка (17:19), али, серија је била кратког даха, с обзиром да ТЕНТ одговара са пет узастопних поена (17:24). Противнице су убрзо повеле у сетовима – 1:2 (18:25).

ТЕНТ је одлично започео и четврти сет (1:5). Тренер Бошковић је поново био приморан да у раној фази сета затражи тајм-аут, а убрзо је на терен убацио и Љубицу Кецман (1:6). Звезда везује три поена (4:6), а убрзо прилази на поен заостатка (7:8). Црвено-беле пропуштају прилику у три наврата да дођу до изједначења, па је ТЕНТ отишао са +2 на технички тајм-аут (10:12). Звезда ипак стиже до изједначења након две везане грешке противница (13:13), али им се и наш тим убрзо реванширао (13:16). Никако Звезда није успевала да дође до своје игре, па је расла предност ТЕНТ-а (16:22). Ова предност је била довољна да гошће мирно приведу сет крају, а тиме и меч – 1:3 (18:25).

Код црвено-белих, најефикаснија је била Ивана Ђерисило са 21 поеном, док је у гостујућој екипи бриљирала Јелена Млађеновић са 25 постигнутих поена.

Црвено-беле тако нису успеле да наставе добре партије из Купа ЦЕВ, и први пут у сезони су поражене на свом терену. Мада, „домаћи терен“ је дискутабилан појам, с обзиром да наш одбојкашки клуб у Београду често има слабију подршку од екипе која гостује.

Главу горе, девојке!

Црвена звезда – ТЕНТ 1:3 (25:23, 16:25, 18:25, 18:25)
Дворана: УСЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца: 200. Судије: Зоран Радовановић (Стара Пазова) и Јован Јовановић (Београд). Трајање меча: 99 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуришић 8, Секулић 14, Чанак 7, Миленковић 11, Пуцаревић, Ђерисило 21, Росић (либеро), Брђовић, Кецман, Маринковић, Радмиловић, Тасић. Тренер: Александар Бошковић.
ТЕНТ: Митровић 9, Рогановић 7, Млађеновић 25, Вучићевић 14, Станимировић 8, Каличанин 11, Вукомановић (либеро), Ћеранић, Гајић, Пилиповић, Ђурић (либеро), Вељовић. Тренер: Маријана Боричић.

Повезане вести

Leave a Comment