Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Екипа спремна за гостовање у Пожаревцу

Након двонедељне паузе наставља се рукометна Супер лига Србије, а црвено-бели састав очекује тешко гостовање у Пожаревцу у оквиру 8. кола. Меч је на програму у недељу од 18 часова у Спортском центру Пожаревац.

Поразом од Слоге из Пожеге црвено-бели су прекинули тријумфални низ, тако да је сада Металопластика остала једина непоражена екипа у лиги. Звезди тај пораз на домаћем терену није требао, али противник је тог дана био расположенији и заслужено је славио. Тим Ненада Перуничића има шансу да остане на челу табеле уколико се из Пожаревца врати са два бода. Овај меч је изузетно важан јер представља прекретницу сезоне и због чињенице да би противник могао да ухвати прикључак са водећом четворком, а то би знатно закомпликовало ситуацију око пласмана у плеј-оф.

Црвено-бели су у паузи напунили батерије, спремно дочекују нови изазов и још једно тешко гостовање. Ако су могли да се врате непоражени из Шапца, да освоје бодове на гостовању против Партизана и са свих осталих мечева на страни, ни наредни противник није баук, али има изузетне појединце који су способни да победе сваки тим у првенству. Водећи стрелци клуба Александар Драгутиновић, Ненад Мандић и Младен Шотић спремни су за надигравање са Пожаревљанима, а много се очекује и од сјајног чувара мреже Дејана Златановића, капитена Дарка Тодоровића, десног крила Уроша Радосављевића, левог бека Николе Дамњановића, пивота Дејана Бабића и Немање Бојичића и младог Спасоја Гачевића, који је у последњем мечу имао свој шоу-тајм.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz11138120_664092107061031_9136670173275459393_n

Драгутиновић је најбољи Звездин стрелац у Супер лиги ове сезоне са 35 погодака, а за њим следе Ненад Мандић и Младен Шотић са по 33 гола и Урош Радосављевић, који се 29 пута уписао у стрелце.

Звезда је у последњих осам лигашких мечева против Пожаревца забележила пет победа, реми и два пораза, оба прошле сезоне на гостовањима (27:29 и 26:31), док је тријумф уписан на самом старту сезоне (29:26), а реми у последњем колу плеј-аута (31:31).

Пожаревљани ове сезоне имају седам освојених бодова и налазе се на петом месту, а колико су опасни на свом терену говори и реми против Металопластике (29:29). У својим редовима имају првог стрелца лиге Александра Пилиповића, који је до сада постигао 47 голова. Милош Тица је забележио 33 поготка и три пута је изабран за играча утакмице, док је некадашњи члан црвено-белих Марко Чаваљуга 32 пута тресао мрежу. Ђорђе Тодоровић и Стефан Алчаковић додатно изазивају респект својим партијама и умећем, а ту су и Алекса Збиљић и Веселин Стевановић, познат и по чврстој игри у одбрани. Пожаревац је имао проблема са повредама, али су се у међувремену опоравили у паузи, па им је циљ да у наредна два меча бар једном тријумфују.

Нема сумње да је пред Звездом још један тежак испит, који се може повољно завршити ако екипа пружи партију на највишем нивоу уз пожртвовану и чврсту игру у одбрани. Грешка из претходног кола се мора исправити, али је и противник врло квалитетан што обећава одличан меч и прилику да се види како се црвено-бели носе са притиском.

                                 Пожаревац – Црвена звезда

                                  8. коло Супер лиге Србије

                                 Недеља, 15. новембар 2015.

                                СЦ Пожаревац, 18:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment