Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Снима се документарни филм о Пиксију

У току је снимање филма о великој фудбалској каријери некадашњег капитена, пете Звездине звезде и бившег председника нашег најтрофејнијег клуба Драгана Стојковића Пиксија.

Први део филма о Пиксијевим почетничким данима у Нишу већ је снимљен у сарадњи нашег познатог глумца Бранислава Трифуновића са редитељем Милошем Пушићем са чиме се сложио и некадашњи капитен репрезентације Југославије.

Према Трифуновићевим речима у филму ће бити много занимљивих ствари које до сада нико није објављивао уз напомену да је Пикси био један од последњих фудбалских романтичара југословенског фудбала, који је могао да буде међу пет најбољих играча у историји најпопуларније игре на свету.

Снимање ће бити настављено у Јапану, а о каријери легендарног српског фудбалера говориће и Мишел Платини, Арсен Венгер и Франц Бекенбауер. Планирано је да снимање траје до краја следеће године, а након тога ће публика имати прилику да погледа ово остварење.

Пикси је за београдске црвено-беле одиграо 159 такмичарских утакмица у којима је постигао 65 голова. Освојио је две шампионске титуле 1988. и 1990. и један Куп 1990. године. Три пута узастопно проглашаван је за најбољег спортисту СД Црвена звезда, а као председник клуба има освојене две дупле круне 2006. и 2007. године.

Повезане вести

2 comments

rene artoa нов 12, 2015 at 14:11

Za mene najbolji igrac koji je igrao u nasoj Zvezdi i jedan od pet najboljih igraca na svetu!!

Reply
dejo нов 12, 2015 at 13:07

Pravi potez ljudi koji prave film o jednom najvecem igracu nase Crvene Zvezde Piksiju Stojkovicu ,samo cu rec jedno neka je sramota one koji su pocerali Piksija Stojkovica iz nase Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment