Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвено-беле преко Чехиња до осмине финала Купа ЦЕВ

У реванш утакмици шеснаестине финала Купа ЦЕВ, одбојкашице Звезде су и други пут победиле екипу Кралово поле, овога пута са 3:0 (25:21, 25:18, 25:16), и на тај начин се пласирале у осмину финала овог такмичења.

Црвено-беле су одлично започеле меч, и брзо стигле до пет поена предности. Гошће су успеле да преокрену резултат, али су наше одбојкашице серијом од 5:1 у завршници сета, ипак преломиле први сет у своју корист. Други сет, црвено-беле су преломиле након другог техничког тајм-аута, док је у трећем сету Звезда преузела вођство уочи првог техничког тајм-аута, и до краја сета није дозволила противницама да се приближе.

Ас поен Анастасије Секулић донео је прву осетнију предност за нашу екипу у првом сету (5:2). Весна Читаковић-Ђуришић је продужила серију, а права је штета што није потрајала и даље, с обзиром да наше одбојкашице нису награђене за неколико сјајних одбрана (6:3). Ипак, црвено-беле освајају наредна два поена, и одлазе са +5 на први технички тајм-аут (8:3). Гошће стижу до изједначења након паузе, па је тренер црвено-белих, Бошковић, морао да реагује тајм-аутом (9:9). Још једна грешка наше екипе доноси предност Чехињама, а Бојана Миленковић коначно прекида серију (10:10). Екипе су се смењивале у вођству неколико пута. Фантастична одбрана Марије Пуцаревић спречава Чехиње да оду са +3 на други технички тајм-аут (14:15). Уместо тога, почела је серија Звезде, уз одличне сервисе Катарине Маринковић (17:15). Уследило је ново изједначење, па нова серија Звезде (20:17). Одличан сервис Ђуришић доноси +4 нашем тиму пред саму завршницу сета (22:18). Долазе црвено-беле до четири сет лопте, прву су спасиле гошће, али су затим направиле сервис грешку, па је Звезда повела у сетовима – 1:0 (25:21).

Други сет је почео серијом Звезде од 3:0, али су Чехиње брзо поравнале резултат (4:4). Освојила је наша екипа наредна два поена, али гошће серијом од 4:0 одлазе са два поена предности на први технички тајм-аут (6:8). Црвена звезда стиже до изједначења (10:10), Кралово поље одговара са два везана поена. Након игре поен за поен, црвено-беле праве серију од 3:0, и одлазе са минималном предношћу на други технички тајм-аут (16:15). Наша екипа прва осваја поен и након паузе, одлично је сервирала Ђуришић. Блок Пуцаревић-Чанак спречава ново изједначење, а предност Звезде наставља да расте (19:16), па је тренер гостију искористио и други тајм-аут у овом сету, у кратком временском интервалу. Звезда наставља серију (20:16), гошће везују два поена након тога. Црвена звезда одговара серијом од 4:0, и долази до шест сет лопти, уз неколико одличних одбрана целог тима пре свега Нине Росић у пољу, и Катарине Чанак у блоку. Чехиње греше, па је Звезда повела са 2:0 у сетовима (25:18).

У трећем сету, противнице су повеле са 4:2, и одржавале ову разлику неко време. Црвено-беле праве серију од 3:0 и одлазе на технички тајм-аут са минималном предношћу (8:7). Серија је настављена и након паузе, а ни тајм-аут противница није успео да је прекине (12:7).  Серија је прекинута, али само за тренутак (15:8). Кралово поле прави серију од 3:0, а црвено-беле одлазе са +5 на други технички тајм-аут (16:11). Одржавала је ову предност наша екипа, а нова серија нашег тима пред крај сета означила је крај утакмице, и пласман Црвене звезде у осмину финала Купа ЦЕВ – 3:0 (25:16).

Најефикаснија на мечу била је Анастасија Секулић са 19 поена (3 ас поена), Ђуришић је постигла 14. У чешкој екипи, највише поена постигле су Тешарова и Меркова – по 11.

У осмини финала (9. и 16. децембар), Црвена звезда ће играти против победника двомеча Волеј Кениц (Швајцарска) – ХПК Хаменлина (Финска). Швајцарскиње су победиле у првом мечу на свом терену (3:1), реванш меч је на програму сутра.

Браво, девојке!

Црвена звезда – Кралово поле 3:0 (25:21, 25:18, 25:16)

Београд – Дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 400. Судије: Вања Парванова (Бугарска) и Еирини Моула (Грчка). Трајање меча: 76 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђуришић 14, Секулић 19, Чанак 6, Маринковић 9, Росић (либеро), Брђовић, Радмиловић, Миленковић 5, Тасић, Пуцаревић 1, Златић (либеро), Ашоња. Тренер: Александар Бошковић.
КРАЛОВО ПОЛЕ: Поспишилова, Меркова 11, Меличаркова (либеро), Суча 5, Тешарова 11, Диаткова 4, Слоуфова, Храздирова 4, Кеди 8, Подхразка. Тренер: Бруно Наполитано.

Повезане вести

Leave a Comment