Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Југ убедљив на Бањици, пети узастопни пораз ватерполиста

Ватерполисти Црвене звезде претрпели су пети узастопни пораз у Регионалној лиги, Југ је био убедљив на Бањици 16:7 (1:5, 1:3, 2:5, 3:3). најефикаснији је био Александар Андрејевић са 2 гола.

Ако је и постојало питање победника, оно се решило на самом старту. Велики фаворит из Дубровника је кренуо силовито од самог старта и у првој четвртини повео са 5:1. Само захваљујући голману Краљу, црвено-бели нису већ у првој четвртини доживели катастрофу. Звезда је преко Репановића из контре успела да смањи на 2:5, али су Дубровчани са три гола решили питање победника.

У другом полувремену, Југ је повећао разлику, али црвена звезда је одиграла и боље него што се очекивало, а Југ таман колико му је требало. Црвено-бели су разигравали гомана другог голмана Југа, Попадића (12 одбрана), очајном реализацијом. Кобешћак је одмарао битне играће за Лигу Шампиона, а на крају коначан резултат је поставио Лончар у последњем секунду меча. У редовима Југа најефикаснији су били најбољи стрелци – Пероне (најбоље стрелац лиге), Јоковић и Иванковић са по 3 гола.

Реализација боља него иначе, 7/25 (28%), али из игре и даље јако лоше, 2/18 (11%). Два гола су постигнута из петерца, два са играчем више и један из контре. Александро Краљ је пружио још једну добру партију и спречио доста убедљивији пораз. Забележио је седам одбрана, један петерац.

Црвена звезда се налази на 7. месту на табели са две победе и пет пораза. Следи мини турнеја у Сплиту, дуели против ОВК ПОШК (20.новембар) и Морнара (22.новембар), што ће уједно бити и крај првог дела лиге и последњи мечеви за ову годину. То су мечеви у којима би црвено-бели морали да траже бодове и прекину серију убедљивих и тешких пораза.

Следећи меч Црвена звезда игра у Шапцу, у четвртифиналу Купа против ВК Шабац, 18.новембра.

Црвена звезда – Југ 7:16 (1:5, 1:3, 2:5, 3:3)

Београд. Базен: Бањица. Судије: Балажевић и Стефановић (Србија). Играч више: Црвена звезда 7 (2), Југ 7 (3). Петерци: Црвена звезда 2 (2), Југ 3 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ (7 одбрана), Јовић, Јанковић 1, Рапановић 1, Бакић 1, Радуловић, Јовановић, Андрејевић 2, Тришић, Димитријевић, Танкосић 1, Кнежевић, Игњатовић, Колашинац 1. Тренер: Ристо Маљковић.
ЈУГ: Бијач, Мацан, Фатовић 1, Лончар 2, Јоковић 3, Гарсија, Марковић 2, Иванковић 3, Баутовић, Пероне 3, Павличевић, Обрадовић 2, Попадић, Врлић. Тренер: Вјекослав Кобешћак.

Повезане вести

Leave a Comment