Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти без финала плеј-офа

Рагбисти Црвене звезде нису успели да се пласирају у финале плеј-офа, јер су у полуфиналу поражени од Партизана резултатом 26:30.

Црвено-бели су прошле сезоне направили подвиг освајањем прве шампионске титуле и на тај начин прекинули 12-годишњу доминацију Дорћола у српском рагбију 13. Партизан је са друге стране овом победом остварио изједначио скор у међусобним дуелима са црвено-белима на 5:5 у победама.

Звездаши су одлично почели меч и есејима Срећковића и Зоговића, уз једно претварање Војислава Дедића, повели са 10:0 у 14. минуту. Након тога црно-бели успевају да смање, али само за кратко, јер Васиљевић и Војислав Дедић враћају Звезду на двоцифрену разлику (16:6) у 28. минуту.

Капитен Партизана Џавид Јашари био је покретач свих акција, тако да је Абидиновић смањио заостатак, а затим је Партизан успешном трансформацијом Јашарија и поентирањем Петра Ковача успео да изједначи на 16:16 у финишу првог полувремена.

Црно-бели су касније стигли до потпуног преокрета искористивши бројчану предност обзиром да је Денис Ченгај морао ван игре због саплитања противника, па су стигли и до 26:16, да би црвено-бели узвратили преко Срећковића и Зоговића, обзиром да је Војислав Дедић искористио само једно претварање за изједначење резултата (26:26). Владо Кушић био је човек одлуке и донео је Партизану пресудну предност коју су успели да сачувају до краја.

Партизан – Црвена звезда 30:26 (16:16)

Стадион: ФК Херој у Јајинцима. Гледалаца: 100. Главни судија: Милош Милинковић (Београд). Помоћници: Урош Црнчевић (Београд), Миса Еле (Фиџи). Жути картон: Ченгај (Црвена звезда) у 34. минуту.

Кретање резултата и стрелци:

0:4 Срећковић (Војислав Дедић -) у 5. минуту

0:10 Зоговић (Војислав Дедић 2) у 14. минуту

6:10 Додић (Јашари 2) у 17. минуту

6:16 Васиљевић (Војислав Дедић 2) у 28. минуту

10:16 Абидиновић (Јашари -) у 32. минуту

16:16 Ковач (Јашари 2) у 40. минуту

22:16 В. Милутиновић (Јашари 2) у 47. минуту

26:16 Додић (Јашари -) у 54. минуту

26:22 Срећковић (Војислав Дедић 2) у 60. минуту

26:26 Зоговић (Војислав Дедић -) у 64. минуту

30:26 Кушић (Јашари -) у 70. минуту

Партизан: Стојаковић, Војиновић, Кушић, Јанковић, В. Милутиновић, Д. Милутиновић, Јашари (капитен), Илић, Чарапић, Бибић, Додић, Србљанин, Абидиновић. Резерве: Ристић, Ковач, Рупар, Бајрами. Тренер: Админ Хаџић.

Црвена звезда: Зоговић, Трифуновић, Ченгај, Милановић, Штрбац, Васиљевић, Војислав Дедић, Вулић, Владислав Дедић (капитен), Манак, Ђурић, Томић, Ћалић. Резерве: Жујић, Срећковић, Кртолица, Павловић. Тренер: Марк Пулен.

Ове сезоне Звезда је добила један од четири дербија против црно-белих, а у лигашком делу заузела је треће место. Финале између Дорћола и Партизана на програму је следеће недеље.

Повезане вести

Leave a Comment