Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Наташа Ковачевић: Тренирам пуном паром, имам утисак да никад нисам ни одлазила из Звезде

Наташа Ковачевић је изашла као апсолутни победник из ситуације у којој се нашла пре две године и два месеца. Вратила се кошарци и Црвеној звезди, а пред камерама Sport network-a била је изузетно расположена и говорила је о свему што је претходило њеном повратку на терен:

– Па ја сам искрено пресрећна, заиста. Прошло је годину дана од кад сам добила ову нову “магичну“ спортску протезу. Годину дана сам редовно тренирала и једноставно чекала да сама будем спремна и психички и физички за један овакав подухват и пресрећна сам што сам поново у Црвеној звезди. Имам утисак као да никада нисам ни одлазила, јер из Звезде сам прешла у Ђер, тамо била мало, тако да, као да ове две године нису ни прошле.

Одлука о коначном повратку по кошеве провејавала је у њеним мислима од момента када је добила спортску протезу, па јој није дуго требало да разреши све дилеме:

– То је некако одувек било у мојој свести. Од кад сам добила спортску протезу, од кад сам почела да трчим ја сам некако знала да ће вероватно доћи тај тренутак када ћу ја тако нешто преломити. Била сам код другарице Бранке Луковић у Скопљу, која тамо игра и једноставно сам тамо накупила позитивну енергију и лепо натенане сагледала ствари. Заправо тамо сам одлучила да могу да урадим тако нешто и одлука је била коначна – истакла је Наташа, а затим додала још неколико занимљивих детаља:

– Ја сам иначе још из болнице бежала да шутирам на кош. Имам тај континуитет лаганих тренинга од самог дешавања несреће. Када сам добила спортску протезу тренирала сам три пута недељно са својим кондиционим тренером Богданом Станојковићем, али сада је ово нешто друго, сада је професионалније и можда мало напорније, али једноставно вратила сам се кући. Припадам терену, тако да ми апсолутно није тешко. Тренираћу вредно и надам се да ћу вратити кондициону припрему као што сам имала раније.

Обзиром да се брзо вратила кошарци, није јој требало много времена да достигне добру форму, па се радује и новим изазовима у црвено-белом дресу:

– Искрено сам задовољна формом, могла бих још мало да смршам, али код жена је то увек тако. Међутим, на терену се осећам заиста фантастично. Не постоји ништа што би ми сметало да радим све што и остале девојке. Тренирам пуном паром, играм пет на пет, све нормално, тако да ми треба само још мало континуитета, рада и жељно ишчекујем утакмице.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzk

Многима који су се нашли у сличној ситуацији сигурно улива велику снагу када прочитају да је једна млада девојка на тако храбар начин успела да изађе као победник из свега тога, па се поставља питање да ли је Наташа свесна да је постала инспирација многим особама широм света?

– То је генерално тешко питање, јер ја себе не могу да оценим као сад неку инспирацију. Једноставно, радим оно што осећам и искрено када чујем да је то неком другом помогло да превазиђе неке своје личне изазове, мени је јако драго, али се трудим да будем своја и ето да превазилазим своје изазове – истакло је ново Звездино крило, а затим се осврнула и на подршку и савете које је добијала:

– Ја генерално потичем из спортске породице. Мама је тренирала кошарку у Црвеној звезди, брат је мало тренирао кошарку, тата је рукометаш и целог живота сам генерално у спорту. Стално се врте на ТВ-у утакмице, не само кошаркашке, гледа се и фудбал и рукомет, а што се тиче савета, наравно да ми пуно значе. Породица је мени најближа и сматрам да њихове савете морам да користим. Наравно да ми њихова подршка неизмерно значи. Подршка породице је најважнија. Породица је свакако највећа подршка, међутим, у току периода рехабилитације пуно људи је било уз мене, и сада, када су чули да се враћам на паркет, опет су почели сви да се јављају и морам заиста из свег срца да им се захвалим на томе, јер буквално свака порука подршке мени неизмерно значи, а такође, женска кошарка код нас није пуно гледана, на велику жалост, јер прваци смо Европе, а то никако није мала ствар и ето надам се да ће свити људи долазити да бодре не само Црвену звезду већ и остале кошаркашке клубове у нашој земљи.

Обзиром да је већ сада изузетно спремна, очекује се да врло брзо заигра у првенству Србије и помогне клубу у борби за врх табеле, али још остаје непознаница на којој утакмици ће Наташа најпре наступити:

– То је сад већ још теже питање с обзиром да не зависи од мене, зависи од тренера Црвене звезде Драгана Вуковића, тако да када он буде одлучио да сам ја спремна, да почнем да играм званичне утакмице то ће бити тада. Искрено, надам се да ће бити пред домаћом публиком, тако да ћемо се ускоро видети.

За крај и порука младима:

– Што се тиче поруке младима, ја потенцирам то да млади треба да се баве спортом, јер пуно пута сам им говорила да спорт носи све оне важне вредности, које када се спортска каријера заврши остају и даље у животу. Што се генерално тиче живота и такве поруке, треба да се користи сваки дан да се ужива и позитивном енергијом може да се преброди било какав проблем у животу.

Повезане вести

1 comment

Bozica Mihajlovic нов 9, 2015 at 00:28

Draga Nataša,Srbija je plakala…divila se tvojoj hrabrosti!!Čuvamo te u našim srcima,ti si idol svim generacijama!Srbija opet plače…zbog tvoje odluke jer je srećna i veoma ponosna na tebe!!!

Reply

Leave a Comment