Moja Crvena Zvezda
КошаркаПрипреме

Poraz devojaka i od Vrbasa

ЖКК Црвена звезда 4. на турниру у Врбасу
Košarkašice sa peharom namenjenim osvajaču 4. mesta, amaterski snimak

Drugog dana humanitarnog turnira u Vrbasu, „Vrbas za Strahinju“ ŽKK Crvena zvezda je igrao sa ŽKK Vrbas. Očekivanja su bila veća nego juče, kada su naše devojke deklasirane od beogradskog Voždovca sa 89:51, аli je Vrbas „pokazao zube“ i slavio sa 63:58, uz malu pomoć domaćih sudija. Ipak, to Zvezdu ne treba da brine, već loša završnica crveno-belih. Odbrana je bila solidna tokom čitavog meča, ali oduzete lopte nisu završavale u obruču domaćina turnira. Nažalost, nismo bili u prilici da dobijemo statistiku utakmice(nije se ni vodila), pa će neki podaci sa meča ostati nepoptunjeni.

Crvena zvezda: Olivera Gapić, Tamara Karaždić, Ana Nikšić(K), Julijana Kamčević, Marija Radović, Ljiljana Tomašević, Ivana Marković, Selena Pavlović, Jovana Karakašević, Dijana Tijan, Ana Čučukov, Mirjana Jovičić Trener: Zoran Misić

Početak utakmice bio je ujednačen, igralo se koš za koš. Posle pet minuta igre bilo je 7:5 za domaće, gde su Vrbašanke stekle prvu prednost, koju neće izgubiti do kraja meča. Slobodnа bacanja su crveno-bele loše koristile, ali su iz igre poentirale i uspešno čuvale rezultat. Na dva minuta do kraja prve četvrtine je bilo 14:14. Ipak, u poslednja dva minuta su plave devojke dominirale i napravile seriju 8:1, tako da se prva četvrtina završila u korist domaćih-22:15.

Na početku druge četvrtine, Zvezda se dobro držala, iako je bilo dosta grešaka u koracima, i slabih defanzivnih skokova. Krajem drugog dela, napravljena je serija od 9:3 za naše ljubimice, a posebno su se isticale Ljilja Tomašević sa dobrim prodorima, Jovana Karakašević sa nekoliko dobrih skokova u napadu, kao i Maja Radović i kapitenka Ana Nikšić sa dobrim dodavanjima. Ipak, sa prednošću na odmor su otišle Vrbašanke, uz pomoć zalihe stvorene u prvom delu druge četvrtine. Da se primetiti i to da su domaće sudije bile nakolonjene plavim devojkama.

Kada se najviše očekivalo od crveno-belih, i igra u trećoj četvrtini koju su pružile protiv Voždovca-tada je Zvezda totalno pala. U ovom delu je najviše došlo do izražaja slabo snalaženje u napadu. Odbrana je i dalje bila solidna, ali sa svega sedam poena u četvrtini, Zvezda se oprostila od trećeg mesta. Verovatno je na pad koncentracije delovala i blaža povreda kapitenke Nikšić, koja je igrala u poslednjem delu meča. Ipak, trenera Misića treba da zabrinu ovako loše organizovani napadi. Rezultat treće četvrtine je glasio 44:33.

Svojom borbenošću su Zvezdašice zaslužile svaku pohvalu. U poslednjoj četvrtini, odlična igra Zvezde! Da su ovako igrale tokom celog meča, crveno-bele bi sigurno ubedljivo slavile. No, u ovoj četvrtini je i Vrbas bio efikasan, ali je najviše do izražaja došla sudijska naklonjenost, kada je za bukvalno svaki kontakt arbitar svirao faul za Vrbas, dok bi drugoj strani svirao samo „za pokušaj ubistva“. Da je suđenje bilo realnije, verovatno bi Zvezda i savladala domaćine, ali i sa ovako neverovatnih 25 poena u poslednjoj četvrtini možemo biti itekako zadovoljni. Meč se na kraju završio 63:58 za Vrbašanke, koje su na kraju osvojile bronzu. U finalu je Voždovac slavio protiv Hemofarma.

Što se naših devojaka tiče, ne možemo biti nezadovoljni, jer su crveno-bele na okupu tek nedelju dana, i imaju novog trenera, Misića. Nadajmo se da će se vremenom „kockice složiti“, i da ćemo se u predstojećoj sezoni plasirati u Superligu. Treba napomenuti da nam je i ekipa dosta mlada(prosek godina oko 20) i da nam fali iskustva. Ipak, treba očekivati bolje rezultate, jer je evidentno da ovoj ekipi ne nedostaje kvalitet.

Za sajt Moja Crvena zvezda je nakon meča govorila igračića sa brojem 9, i plej Zvezde, Ljiljana Tomašević.

Na sve ovo mislim da je loše uticalo to što smo kasno počele sa pripremama, tek pre nedelju dana. Mali nedostatak snage nas je sprečio da postignemo uspeh na ovome turniru. Što se utakmice tiče, mislim da smo bolje odigrale drugo poluvreme nego prvo, pogotovo poslednju četvrtinu. Ipak, iako smo poražene, ova utakmica nam svakako mnogo koristi, i imamo jedno iskustvo više. U igri često dobro odigramo odbranu, uzmemo loptu, ali u nastavku akcije je naivno „prodamo“ protivniku. To nas je po mom mišljenju najviše koštalo pobede, ali verujem da će vremenom sve doći na svoje. U sezoni očekujem da ponovo izborimo Superligu, gde nas očekuju jače utakmice sa klubovima iz Jadranske lige. Takođe, pohvalila bih i organizaciju turnira, koji je sjajno pripremljen. Drago mi je što je Zvezda pomogla malom Strahinji i što smo prisustvovali i odigrali dve dobre utakmice.“

Sezona počinje sredinom oktobra, a Zvezdi predstoji borba za Superligu.

Повезане вести

2 comments

goran сеп 11, 2011 at 11:54

pod hitno uraditi nesto sa zenskim kosarkaskim timom,jer ovo je nedopustivo…..nekada prvak evrope, najtrofejniji kolektiv celog sportskog drustva,sada tim koga deru svi zivi,tim koji gubi cak i od onih koji nikada nisu bili ni na kakvoj mapi sto se tice kosarke,a pri tome mislim na one partizanke,e to je vec previse……..obavezno uradidti nesto po pitanju povratka kosakasica na mesto stare slave a ne dozvoljavati ovo sto se sada desava…..

Reply
Немања сеп 11, 2011 at 15:16

Није да да правдам пораз од Врбаса, али наше кошаркашице су тотално неспремне. Противник нам није био нимало наивна екипа, намучиле су и Хемофарм, а јуче су славиле против нас уз помоћ судија. Битно је да се види игра у нашем тиму, и надајмо се да ћемо током сезоне гледати Звезду из треће четвртине против Вождовца, и четврте четвртине против Врбаса.

Reply

Leave a Comment